укленият театър в Русе ще представи премиерно Приказка за Боби

...
укленият театър в Русе ще представи премиерно Приказка за Боби
Коментари Харесай

Кукленият театър учи децата на хигиенни навици

укленият спектакъл в Русе ще показа премиерно " Приказка за Боби и тайфа микроби " на 22 ноември. Целта на просветителния театър е децата да се учат на хигиенични привички. Така и културата се включва в битката с вируса, сподели шефът на Кукления спектакъл в крайдунавския град Теменуга Хараланова.

Режисьор на спектакъла е Валентин Владимиров-Валяка, който е написал текста през лятото във връзка на обстановката с пандемията от ковид.

Актьорът Мартин Маринов изясни, че по занимателен и атрактивен метод се изяснява на децата какъв брой е значимо да се съблюдава хигиена и да се поддържа мощен имунитет.

" В началото на спектакъла Боби лъже майка си, че си мие ръцете, а в края той към този момент се е научил да се пази от микробите, като господин Имунитет става мощен и ги прогонва ", описа артистът.

Сценографията и куклите са дело на Таня Пасева и Георги Пасев. Двамата обясниха, че около пандемичната неуравновесеност са се пробвали да изработят и показват куклите-микроби по занимателен метод.

В спектакъла вземат участие и актьорите Кремена Станева и Любен Русенски, а музикалното оформление е на Станимир Иванов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР