Указите за обявяване на независимостта на Донецката и Луганската народни

...
Указите за обявяване на независимостта на Донецката и Луганската народни
Коментари Харесай

Русия признава независимостта на донбаските републики

Указите за оповестяване на независимостта на Донецката и Луганската национални републики бяха подписани незабавно след обръщението на съветския президент Владимир Путин пред народа, съобщи БГНЕС.

„Миналия декември дадохме на западните си сътрудници контракт с гаранция за сигурност сред Съединени американски щати, НАТО и Русия. Отговориха ни с доста общи думи, с никаква конкретика. Отнесоха полемиката встрани, като споделиха, че всички оферти ще се разясняват в пакет. Никой не обърна внимание на главните ни три искания“, сподели Путин.

„Три основни пункта искахме: завършек на разширението на НАТО, прекъсване на разполагането на войски около границите ни и връщане на положението на войските на НАТО в положението им от 1997 година Всяка страна има право да встъпва в каквито и да е военни съюзи и да се пази както желае – не сме трансформирали това искане. В момента всеки се пробва да ни шантажира“, съобщи още Путин.

„Искам да кажа напряко: когато нашето предложение за пълноправен разговор със Съединени американски щати и НАТО бе отхвърлено, Русия има цялостно право да обезпечи личната си сигурност и по този начин и ще постъпи. Относно Донбас – ръководещата върхушка в Украйна не желае спокойно решение на спора, а в противен случай – пробва се да сътвори нова случка като през 2014 година Използват непрестанно безпилотни самолети, издевателстват над хората, в това число дами, остарели хора и деца. Цивилизованият мир е нарушен, когато нарушават правата на хората и ги тероризират – какъв брой може да продължи това? Сменят се президенти и депутати в Радата, само че не стопира националистическият темперамент, превзел режима в Киев! Те не желаят друго решение на въпроса с Донбас с изключение на военен“, сподели съветският президент.

„Затова Русия признава независимостта на ДНР и ЛНР. Моля съветската Дума да ратифицира тези документи и неотложно да им предложи помощ! Незабавно би трябвало да се прекратят военните дейности там, в противоположен случай ще бъдат оповестени други мерки“, приключи Путин.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР