Указ не може да бъде подписван, без да мине през

...
Указ не може да бъде подписван, без да мине през
Коментари Харесай

Няма как да подпиша указа за Маринов без процедурата за съгласуване, заяви Радев

Указ не може да бъде подписван, без да мине през предварителна процедура по координиране. Така президентът Румен Радев отговори на въпроса дали ще освободи от поста му основния секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов, който е номиниран за министър на вътрешните работи.
„ У нас като че ли се трансформира в норма погазването на закона, а когато някой го съблюдава, вие ме питате за какво. Аз мисля, че това към този момент е диагноза за нашата демокрация”, акцентира Радев пред bTV.
„ Няма по какъв начин да подпиша декрет, в случай че няма координиране, което законът изисква за всеки план на акт, който съдържа предложение за указ”, сподели още президентът.
Припомняме, че точно заради неподписания от Радев документ трите министерски оставки на Николай Нанков, Валентин Радев и Ивайло Московски не бяха гласувани от Народното събрание предходната седмица. Младен Маринов е препоръчан да заеме поста министър на вътрешните работи, на който до момента беше Валентин Радев.
Главният секретар на Министерство на вътрешните работи се назначава и освобождава с декрет на президента по предложение на Министерския съвет. В закона не е закрепен период какъв брой продължава процедурата.
Първоначално бе обявено, че президентът ще подпише указа, откакто се върне от публично посещаване в Латвия.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР