Указ. 24 часа: Радев пусна указа, Маринов става вътрешен министър

...
Указ. 24 часа: Радев пусна указа, Маринов става вътрешен министър
Коментари Харесай

Радев пусна указа, Маринов става вътрешен министър утре; Борисов: Решението на МС за Унгария няма правна стойност

Указ.

" 24 часа ":

Радев пусна указа, Маринов става вътрешен министър на следващия ден

10 дни откакто министър председателят Бойко Борисов го уточни за вътрешен министър, тази заран досегашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов ще бъде определен на поста.

Процедурата по гласуването бе отпушена през днешния ден сутринта с упования от дни декрет на президента Румен Радев.

" С желанието си да предложи господин Маринов за министър на вътрешните работи министър-председателят и ръководещото болшинство поемат отговорност за кадрово решение, което се приема сериозно от обществото ", написа във фейсбук президентът. И уточни, че " слабостите, пропуските и свадите в работата на министерството " съдействали той да освободи основния секретар.

Унгария.

" Сега ":

Борисов: Решението на Министерски съвет за Унгария няма правна стойност

Решението на Министерския съвет да бъде направена позиция против предлагането на Европейския парламент към Съвета на Европейски Съюз за започване на процедура за лишаване на гласа на Унгария няма правна стойност, а позицията ще бъде направена за " някой ден ", в случай че се стигне до такова решение.

Това съобщи министър председателят Бойко Борисов пред публицисти в Залцбург, където взе участие в среща на водачите на страните членки на Европейски Съюз.

Решението няма правна стойност, тъй като не е било точка от дневния ред, а е взето на оперативно съвещание, изясни Борисов.

" Днес няма такава точка... на оперативно съвещание - за тези, които не знаят - има секретни съвещания, на които се вземат решения за посланици, за службите, алените папки, които сте виждали, и оперативни съвещания - в оперативното съвещание се слагат точки, които да разгледаме. Те нямат правна стойност.

Транспорт.

" Монитор ":

Евростат: Българите всеобщо пътуват с коли

Българите всеобщо избират пътуването с коли в ежедневния си обичай или за туризъм. Това сочат данни от разбор на Евростат, отдаден на провеждащата се сега европейска седмица на подвижността, която продължава до 22 септември.

Колата е преобладаващата форма на вътрешен превоз във всички държави-членки, спрямо пътуванията с трен или рейс, регистрира европейската статистика, като данните са за 2016 година През въпросния интервал пътуването с кола е представлявало 83 на 100 от пътникокилометрите в Европейски Съюз, спрямо 9 на 100 пътешестване с рейсове и 8 на 100 с пътуванията с влакове.

Около 84 на 100 от българите са предпочитали да пътуват с кола, 14 на 100 са били пътуванията на българите с автобусен транспорт и едвам 2 на 100 - с железопътен превоз, демонстрират данните на Евростат.

Обир.

" Дума ":

Нападнаха по неразбираеми аргументи Роженския манастир

Полицията задържа шестимата мъжете, които нахлуха във вторник вечер в Роженския манастир " Рождество Богородично ". Нападателите не били въоръжени, разгласи през вчерашния ден на брифинг началникът на Районното ръководство на МВР-Сандански основен контрольор Борислав Щурков. По думите му те носили помощни средства за разтрошаване на стена, а свещеникът в манастира няма физически пострадвания, само че бил обезвреден. След обира самичък се освободил самичък. Нападателите не били маскирани и лицата им са снимани от камерата над вратата. Мъжете счупили камерите в светата обител, само че не запомнили тази над вратата.

Предполага се, че са търсили прикрито богатство, тъй като са копали под една от стените на манастира. Нищо не са откраднали.

Сигналът за грабеж е получен в районно управление (на МВР) в Сандански в 20.47 ч.

Местна легенда споделя, че в манастира е прикрито скъпо имане и документи. След нападението касата за дарения била непокътната.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР