Ужасяващо падане на Марк Гизин прекъсна за около 30 минути

...
Ужасяващо падане на Марк Гизин прекъсна за около 30 минути
Коментари Харесай

Ужасяващо падане помрачи спускането във Вал Гардена

Ужасяващо рухване на Марк Гизин прекъсна за към 30 минути спускането при мъжете от Световната купа по ски алпийски дисциплини в италианския зимен център Вал Гардена.

При един от скоковете 30-годишният швейцарец загуби надзор върху ските. Той полетя във въздуха и се приземи тежко по тил на пистата.

Той изглеждаше в безсъзнание преди лекарите и други чиновници по трасето да дойдат на мястото на случая. След това на пистата кацна хеликоптер, който откара Гизин в най-близката болница.

Marc Gisin Horror Crash / Sturz Abfahrt Gröden 15.12.2018 https://t.co/mWZe0YoqFs via @YouTube pic.twitter.com/jQxPnz8ASe
— Jānis Tereško (@JanisTeresko) 15 декември 2018 година

Скоростта, която скиорите развиват в тази част на пистата, на която падна Гизин, е повече от 110 километра в час. Състезанието беше прекъснато за към 30 минути. Все още няма подробна информация за здравословното положение на швейцареца, само че сестрата на скиора - Мишел Гизин, което също е алпийка, съобщи пред швейцарския " Блик ", че той към този момент е в схващане и положението му е устойчиво.

Гизин скъса кръстни връзки на коляното при рухване в Швейцария през 2012 година, а три години по-късно беше с черепномозъчна контузия след случай в Кицбюел. Австриецът Матиас Майер също падна по време на спускането във Вал Гардена, само че се отърва без травми.

Спускането бе извоювано от норвежеца Александър Аамод Килде. Той преодоля трасето за 1:56.13 мин., като изпревари с 0.86 сек. австриеца Макс Франц. Трети е швейцарецът Беат Фойц с закъснение от 0.92 сек.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР