Ужасяващите кадри от Буча показват намерение за унищожение, което прекрачва

...
Ужасяващите кадри от Буча показват намерение за унищожение, което прекрачва
Коментари Харесай

75 руски дипломати са обявени за персона нон грата във Франция и Германия

Ужасяващите фрагменти от Буча " демонстрират желание за заличаване, което прекрачва всички граници ", сподели немският външен министър Аналена Бербок.

Изглежда зверствата на окупатора ще бъдат преломна точка в дипломатическите връзки сред Берлин и Москва, така като след тях Германия обяви 40 съветски дипломати за " личност нон грата ", оповестява Associated Press.

В изказването на Бербок се твърди, че те " всекидневно са работили " против сплотеността и свободата на локалното общество - " активността им е опасност за тези, които търсят отбрана от нас ", добави тя и сподели, че Берлин ще усили поддръжката си за Украйна.

Други 35 съветски дипломата ще бъдат изгонени във Франция, гласи информация на France-Presse: " Действията им опонират на ползите на националната ни сигурност. Този ход е част от европейска самодейност, " заяви външното министерство в Париж. 

Решенията на двете европейски сили идват ден, откакто Литва за следващ път даде образец с решителните си дейности в връзките с Кремъл. Една от най-малките страни в Европейски Съюз първа изгони съветския дипломат от територията си и прикани съдружниците си да сторят същото.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР