Ужасяващи снимки на 7-годишно пакистанче показват всекидневната му борба с

...
Ужасяващи снимки на 7-годишно пакистанче показват всекидневната му борба с
Коментари Харесай

Момче страда всеки ден от окото-тумор, без лечение умира до седмици

Ужасяващи фотоси на 7-годишно пакистанче демонстрират всекидневната му битка с голям израстък, който е унищожил зрението му. Али Хасан не може да вижда с дясното си око поради голямата буца. Не е ясно, по кое време туморът е почнал да пораства. Според здравната литература обаче детето може да е живяло с него години наред, написа в. " Дейли Мейл ". Туморът на Али се популяризира по лицето му все по-бързо, като очевидно е засегнал още неговите уста и нос. Поради това той към този момент с компликация и приказва. Баща му Мухамад Манша, чиято възраст не е известна, обезверено приканва за помощ, с цел да може да лекува сина си в Лахор.

Семейството живее в село в провинция Пунджаб, на към 200 километра от Лахор. Не е ясно все още какво тъкмо съставлява туморът.

Предполага се, че става дума за ретинобластома.

Ретинобластомата визира едно на всеки 20 000 раждания. Това е так и може постоянно да докара до гибел, изяснява доктор Мери Лоут пред patient.info. „ Децата, които са в напреднала фаза, имат доста дребен късмет за оцеляване”, прибавя тя. Въпреки това, има лекуване и то избавя доста животи.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР