Ужасяваща катастрофа с петима загинали, между които две дечица, както

...
Ужасяваща катастрофа с петима загинали, между които две дечица, както
Коментари Харесай

Разбра се кой шофьор е виновен за катастрофа с 5 трупа край Омуртаг

Ужасяваща злополука с петима починали, сред които две дечица, както осведоми към този момент БЛИЦ, стана през вчерашния ден на основния път София – Варна, покрай разклона за омуртагското село Камбурово. Челният конфликт бе сред двата автомобила на прав пътен сектор с маркировка и мантинели.

Борислав Борисов шеф на полицията в Омуртаг даде детайлности за нещастието, представен от bTV.

"Рено Каджар със софийска регистрация с един водач, а в другата кола - Ситроен семейство с две деца на 3 и 10 години. Рено-то влиза в пътната лента на правомерно движещия се Ситроен и се блъскат ", разясни той.

Гл. контрольор Иван Стефанов, шеф на пътна полиция посочи, че лидерът, който е пътувал от Варна за София внезапно губи надзор и навлиза в платното на другия.



"Единият от колите се е движел с 90 км, по данни на свидетел, който се е движел след него ", уточни униформеният.

"Двамата водачи са правоспособни, взета им е кръвна проба. Единият има нарушаване от 2012 година, другият от 2010 година, почти културни водачи ", добави той.

"Образувано е досъдебно произвеждане, ще бъдат осъществени всички дейности, с цел да бъде открита повода за злополуката ", уточни Диляна Стоянова областен прокурор на Търговище.

Два автомобила вземат участие при сблъска с 5 натрупа от през вчерашния ден на правата София-Варна край Омуртаг. Това съобщи в ефира на Нова телевизия основен контрольор Иван Стефанов по отношение на злополуката, при която почина семейство с две деца и още един възрастен мъж, както през вчерашния ден БЛИЦ заяви.

"Този автомобил, който се движи от Варна за София навлиза в лентата за насрещно придвижване и удря челно автомобилът, който пътува от София за Варна ", сподели Стефанов.

"Има очевидец на произшествието, който се е движел зад автомобила, който се движи по трасето София Варна ", сподели той.

"Водачите бяха с предпазни колани. Взета им е кръвна проба. Децата бяха в детски седалки, а родителите с колани. Това се отнася и за другия лидер ", приключи Стефанов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР