Ужасни снимки показват какво ще се случи с жертвата на

...
Ужасни снимки показват какво ще се случи с жертвата на
Коментари Харесай

Ветеринари показаха какво ще се случи с вас, ако ви ухапе отровна змия и не получите помощ навреме

Ужасни фотоси демонстрират какво ще се случи с жертвата на отровна змия, в случай че тя не получи съответна здравна помощ и лекуването не стартира неотложно.  Фото © Фейсбук / Faculty of Veterinary Medicine

Тези фотоси са публикувани във Facebook от факултета по ветеринарна медицина в Лондон, написа в. New York Post. На тях се вижда ръка на пациент, чието име не се оповестява, откакто е била ухапана от отровна змия - Gloydius saxatilis.
 Фото © Фейсбук / Faculty of Veterinary Medicine
 Фото © Фейсбук / Faculty of Veterinary Medicine

Първоначално ухапването наподобява като дребен разрез, само че, по думите на лекаря Брайън Фрей, то може да докара до крах на милиони кафези единствено за няколко часа - каквото се е случило и с пациента. Отровата на тази змия е доста рискова - част от нея поврежда стените на кръвоносните съдове, а другата част пречи на съсирването на кръвта, по тази причина жертвата след известно време може да остане без кръв.

 Фото © Фейсбук / Faculty of Veterinary Medicine  Фото © Фейсбук / Faculty of Veterinary Medicine

Фрей също описа, че доста мощно кръвоизливи се появяват до няколко часа от ухапването, а тъканите умират изцяло след към ден или два. В множеството случай ухапаната част на тялото се постанова да бъде ампутирана.

 Фото © Фейсбук / Faculty of Veterinary Medicine

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР