Ужасна новина дойде от УЕФА. Един от най-талантливите футболисти на

...
Ужасна новина дойде от УЕФА. Един от най-талантливите футболисти на
Коментари Харесай

Георги Йомов - ЦСКА изгоря за 4 години заради допинг

Ужасна вест пристигна от УЕФА. Един от най-талантливите футболисти на ЦСКА и България Георги Йомов е осъден за 4 години поради приемане на допинг. Това към момента не е оповестено публично, само че съгласно източници на „ Мач Телеграф “ на „ Армията “, и в БФС решението е взето.

Крилото беше със спрени права от 25 август, когато към месец по-рано в тялото му са открити следи от неразрешено за приложимост вещество. Пробата на Йомов беше взета след мач с Македония ГП в Лига на конференциите. Впоследствие стана ясно, че допингът в тялото на Йомов носи непроизносимото име – дехидрохлорметилтестостерон. Именно това вещество е в основата на най-тежкото допустимо наказване за крилото. Става дума за препарат, който е спрян от продажба още през 90-те години на предишния век, а в някои страни и по-рано. Той може да бъде закупен само на черния пазар.

Този факт е разрушил отбраната на Георги Йомов, която се основавала на изказванието, че дехидрохлорметилтестостеронът инцидентно е попаднал в тялото му, тъй като самата покупка изисква да се нарушават разпоредбите, а това приказва, че футболистът е осъзнавал какво прави. Най-глупавото в тази обстановка е, че упоменатият нагоре допинг не е помагал на Йомов да играе по-добър футбол, а му е бил от изгода, с цел да има плочки на корема и изваяни мускули.

Възможно е швейцарската адвокатска адвокатска фирма, която ЦСКА нае да пази Йомов, да апелира решението.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР