Ужасени кучета и котки, натъпкани в ръждиви клетки. Прилепи и

...
Ужасени кучета и котки, натъпкани в ръждиви клетки. Прилепи и
Коментари Харесай

В Китай продължават да продават прилепи на пазарите си

Ужасени кучета и котки, натъпкани в ръждиви кафези. Прилепи и скорпиони, които се оферират за продажба като " обичайната медицина ". Зайци и патици, заклани, " обелени " и поставени едни до други на каменен под, затрупан с кръв, нечистотия и скотски остатъци.
 Коронавирусът, автомобилът и по какъв начин вярно да го почистваме
Как да дезинфекцираме автомобила си

COVID-19 ни дебне и там

Това са надълбоко тревожните подиуми от този уикенд, когато Китай отпразнува своята " победа " над ковид. Страната отвори още веднъж пазарите на месо от този вид, за които се твърди, че са сложили началото на болестта преди три месеца. И то без явен опит за повишение на хигиеничните стандарти, с цел да се предотврати бъдеща зараза.

Освен предлагането на животни, не липсва и търсене от страна на хиляди клиенти, които се стичат на един от пазарите в Гуейлин, югозападен Китай, с цел да си купят топло кучешко и котешко месо, написа Daily Mail. И това не е единственото място, на което се продават животни при нулева хигиена.

View this post on Instagram
A post shared by Doro Schreier (@netzfrauen___) on Mar 27, 2020 at 9:48am PDT

В страната има доста сходни пазари, където не се взимат никакви хигиенични и защитни ограничения. Там се продават прилепи, скорпиони и гущери, като законни средства за лекуване на постоянно срещани болести.

Шокиращите подиуми се появиха малко откакто Китай най-сетне анулира затварянето им в цялата страна и насърчи хората да се върнат към естественото всекидневие, с цел да засилят стопанската система.

View this post on Instagram
A post shared by ethicaltreatment for all (@ethicaltreatment) on Mar 25, 2020 at 10:03am PDT

Както може да се допусна, новината за отварянето на сходни пазари, ядоса доста хора по света, изключително поради догатките на някои учени, че болестта е тръгнала точно от прилеп, предадена е на друго животно и по-късно на хора.

View this post on Instagram
A post shared by MJW Photography (@mjwphotography14) on Mar 23, 2020 at 5:40pm PDT

Едни споделят, че новият ковид бил предаден на индивида от прилеп, други - от броненосец. Едно е ясно: Китай (и не само) най-сетне би трябвало да забрани търговията с диви животни. В противоположен случай скоро ще преживеем нова пандемия. А към момента не сме се справили с тази.
 Панголини, коронавирусът, Китай, Виетнам и по какъв начин заболяването се е пренесла от прилепите на хората
Това ли е виновникът за ковид

Ново съмнение от китайски учени
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР