Ужас разтърси още едно село в община Камено- Ливада. В

...
Ужас разтърси още едно село в община Камено- Ливада. В
Коментари Харесай

От последните минути: Трагедията в Бургаско е неописуема! Нови жертви на стихията

Ужас раздруса още едно село в община Камено- Ливада. В къщата си е починала 90-годишната Иванка, която се е удавила, до момента в който е спяла, заяви кметът на селото Ангел Радев, представен от Бургасинфо. Хората претърпяват същински призрачен сън поради изобилният дъжд, който валя цяла нощ и продължава и към този миг. Мъж се е удавил в село Полки извор, а третата жертва е от село Равнец.

Самоличността и на тримата обаче към момента не е открита. Продължава работата на екипите, които отводняват най-пострадалите от пороите села в община Бургас. Най-тежко обаче е ситуацията в община Камено, където е оповестено бедствено състояние.

Жената, която беше изчезнала при наводненията в село Черни връх, община Камено, е открита мъртва, съобщана Бургасинфо, като се базира на локални поданици. Водната буря в обитаемоте места от общината, която пострада най-тежко от изобилния дъжд тази нощ в

Зам.-кметът на община Камено Георги Георгиев заяви, че поради голямото количество вода достъпът до няколко села е мощно усложнен. Вижте фрагменти от село Равнец и бургаския квартал Горно Езерово.

В Камено е оповестено бедствено състояние, в община Бургас на този стадий то е отчасти. В района са се изсипали към 50 л/кв.м, а в Карнобат количествата на преваляванията са достигнали до 100 л/кв.м. Под вода са селата Полски извор, Ливада, Тръстиково, Черни връх. Наводнени къщи и дворове има в селата Равнец, Братово, както и в бургаските квартали „ Долно Езерово”, „ Горно езерово” и „ Меден рудник”. Бедстващи хора има и в селата Трояново, Желязово, Русокастро, Тръстиково и Константиново. На телефон 112 са постъпили 77 сигнала за бедстващи хора, поискали евакуация, оповестяват от регионалния пресцентър. Именно на незабавния телефон е обявено и за гибелта на удавилия се човек, чиято идентичност към момента не е открита.

Населени места без електричество са селата: Черни връх, Тръстиково, Равнец, Ливада, Желязово, Полски извор, изпратени са екипи на ЕВН, само че заради наводненията те мъчно доближат до местата на повредите. В селата Чукарка и Драгово, също е прекратено електроподаването, екипи на електроразпределителното сдружение работят по премахване на казуса.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР