Уисконсин иска от стотици хиляди избиратели да пренебрегнат нареждането да

...
Уисконсин иска от стотици хиляди избиратели да пренебрегнат нареждането да
Коментари Харесай

Политика в условията на пандемия: първични избори в Уисконсин все пак ще има

Уисконсин желае от стотици хиляди гласоподаватели да подценен нареждането да си стоиш у дома в разгара на пандемия, с цел да вземат участие в днешните първоначални избори. Така този щат става експериментален проблем за десетки други щати, които се пробват да намерят баланс сред опасенията за публичното здраве и спазването на основно условие на демокрацията, оповестява Асошиейтед прес.

Националната армия ще оказва помощ за действието на изборни секции на доста места в щата, откакто хиляди изборни служащи се отхвърлиха, страхувайки се за своята сигурност. Десетки изборни секции ще бъдат затворени, а тези, които работят, ще бъдат отворени от 7 ч сутринта локално време.

Резултати през изборната нощ не се чакат. Заради юридическата борба, която се разгоря към това дали изборите да се проведат по този начин, както са планувани по график, излезе правосъдно решение, което, наподобява, ще попречи резултатите да се разгласят обществено преди 13 април.

Хаосът, щръкнал в изборния ден над Уисконсин - борбата в който ще има основно значение в изборите (през ноември), показва доколко епидемията от ковид прекатурна политиката, изключително в Демократическата партия, която търси да номинира своя претендент, който ще застане против президента Доналд Тръмп през есента.

Джо Байдън се надява, че триумфът в този щат ще му разреши да нанесе пагубен удар против Бърни Сандърс в борбата за (партийната) номинация. Но спечелилият в днешната конкуренция може да има по-малко значение от самото решение на Уисконсин да разреши гласуването въобще. Способността на щата да организира избори под пресата на разширяващата се пандемия може да има обилни последици за идващите първоначални избори и даже за самите общи избори през есента.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР