Уимбълдън, втори квалификационен кръгДимитър Кузманов – Педро Качин 6-4, 3-6,

...
Уимбълдън, втори квалификационен кръгДимитър Кузманов – Педро Качин 6-4, 3-6,
Коментари Харесай

Кузманов направи нова крачка към основната схема на Уимбълдън


Уимбълдън, втори квалификационен кръг

Димитър Кузманов – Педро Качин 6-4, 3-6, 6-4

Димитър Кузманов се приближи единствено на една победа от първото си присъединяване в главната скица на Уимбълдън. Българинът доближи до последната фаза от квалификациите след сложна, само че изцяло заслужена победа над международния №118 Педро Качин. Кузманов позволи спад в представянето си в края на втория сет, само че в останалата част от мача превъзхождаше аржентинеца и в последна сметка направи нова крачка към дебютно присъединяване на Шампионата.

Негов конкурент в борбата за място в главната скица ще бъде 207-мият в ранглистата Енцо Куако.

Кузманов записа по-малко асове (2-6) и направи повече двойни неточности (2-1), само че все пак бе по-резултатен на сервис (61-57). Българинът завоюва 68% от точките си на първи начален удар (42/62) и осъществя три от петте си точки за пробив (60%), до момента в който Качин оползотвори два от своите осем брейкпойнта (25%).

Кузманов пласира няколко отлични форхенда от главната линия, посредством които реализира пробив в самото начало, след което затвърди брейка със сервис гейм на нула и усили задатъка си на 2-0. Българинът можеше да направи преднината си още по-сериозна, само че в третия гейм пропусна късмет за нов пробив и Качин върна интригата. Втората ни ракета обаче продължи да управлява разиграванията посредством първокласен сервис и добре разчетени излизания на мрежата, като по този метод не разреши на аржентинеца да върне брейка и завоюва откриващия сет с 6-4.

Началото на втората част бе изцяло равностойно, като в първите седем гейма никой от двамата не стигна до точка за пробив и по този начин резултатът стана 4-3 в интерес на Качин. При 3-2 аржентинецът изиска здравно спиране, само че съумя да се върне на корта и да продължи мача. Впоследствие международният №118 съумя да пробие, след което не загуби точка на сервис и по този метод изравни резултата в мача след 6-3.

Заключителният сет протече по подобен сюжет, само че при разменени функции. Двамата още веднъж не позволиха брейк в първите седем гейма, само че постоянството на Кузманов даде резултат и той направи голяма крачка към триумфа, пробивайки за 5-3. Българинът не съумя да се възползва от опцията да сервира за мача и Качин редуцира пасива си, само че незабавно по-късно международният №175 записа решителен брейк, който му донесе успеха с 6-4, 3-6, 6-4 след 2 часа и 16 минути на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР