Уимбълдън приключи, но сезонът още не е. ESPN са наблегнали

...
Уимбълдън приключи, но сезонът още не е. ESPN са наблегнали
Коментари Харесай

Какво ни очаква след Уимбълдън?

Уимбълдън завърши, само че сезонът още не е. ESPN са наблегнали на пет съществени въпроса, които да зададат преди началото на сезона на твърди кортове.
Ще завоюва ли Серина Уилямс нова купа от " Големия шлем "?

Това е въпросът, против който Серина Уилямс се изправя след всеки собствен мач след завръщането си от майчинство (след всеки от 14-те). Докъде счита, че е в завръщането си? 50% до най-хубавата си форма? 70%? Може ли някой да сложи %, апелирам?

Ако Уилямс направи нещо през последните две седмици, то това бе да изкорени подозренията на всички за това дали ще се завърне към топ формата си, откакто роди, въпреки към момента да не е стигнала до такава степен. Силата е там, тъй че сервисът е на място – най-бързият начален удар на финала против Анджелик Кербер имаше скорост от 201 км/ч. Освен това Уилямс сподели доста по-добро напредване по корта, по-добра скорост и като цяло по-добро физическо положение. Тя стигна до мача за купата, притежавайки нещо даже по-важно от всички нагоре изброени – вярата, че може да завоюва. Благодарение на това, всички други започнаха също да имат вяра.

„ Да чуя хората да споделят „ Тя е любимец “… През последните 16 месеца играх в четири шампионата, носих друго човешко създание през половината време. Хайде, хора, това е нещо извънредно. “

Едва седмата загуба на край на „ мейджър “ безспорно е оставила Уилямс по-мотивирана отвсякога да стигне до още една опция и да отметне тази купа №24 от листата със задания. Това също би било извънредно.
Ще се завърне ли Анди Мъри?

След като тества бедрото си в два шампионата преди Уимблъдън, Мъри реши да не взе участие на домашния си шампионат от Големия шлем. Вместо това по време на него работи като коментатор за BBC и продължи възобновяване си. Шотландецът съобщи, че е взел мъдро решение.

Бившият номер 1 взе участие в едвам три шампионата след миналогодишния Уимбълдън, само че счита да се завърне за сезона на твърди кортове, започвайки от Citi Open във Вашингтон в края на месеца. С наближаването на US Open, първенецът от 2012 година показа, че тази настилка му дава най-хубави шансове да се завърне сполучливо.

„ Почувствах се по-добре още сега, в който стъпих на хард кортовете, усещам непоклатимост на тази настилка. На тревата се притесняваш за всяка стъпика, която правиш. На хард се усещах по-удобно. “
Какво се случва със Слоун Стивънс?

Втора поредна година топ поставената американка напусна Уимбълдън още в първи кръг. След като завоюва първия си шампионат от Големия шлем на US Open предишния септември, Стивънс или стигаше до край (Ролан Гарос 2018), или отпадаше в откриващия стадий на „ мейджърите “ (Australian Open, Уимбълдън). Сезонът, сходно на кариерата, е изпълнен с пикове и спадове. Когато го желае, Стивънс може да откри играта, с цел да победи най-хубавите в света. Това, което към момента не е посочила, е умеенето непрекъснато да играе превъзходен тенис.

„ Сезонът е доста дълъг. Никой няма да печели всяка седмица. Дори №1 в света губи. Понякога хората реагират с „ Искам нов треньор, ново физио “… Вярвам, че в случай че човек се концентрира върху себе си, си дава късмет да успее, нищо друго към теб не е от голяма важност. “

Ако американката демонстрира неизменност някъде, то това е в отношението си след загуба. „ Спокойно “, сподели тя на публицистите след отпадането си в първи кръг в Мелбърн, „ всичко ще е наред “. Това отношение накара някои хора, в това число Крис Евърт, да подложат под въпрос желанието за нови победи на „ мейджъри “. Това, че има нужния гений, с цел да ги завоюва, в никакъв случай не е било поставяно под въпрос. Напомняме обаче, че Стивънс ще дойде в Ню Йорк като настоящия първенец. Четири от петте трофеи са пристигнали на хард, идващите няколко месеца могат да бъдат нейния миг.
Колко време ще се възвръщат Кевин Андерсън и Джон Иснър?

След първия си полуфинал на шампионат от Големия шлем Джон Иснър ще опита да придвижи набраната инерция на запад. Същото важи за Андерсън, който стига втори край в последните четири „ мейджъра “. И двамата обаче надали ще бъдат свежи в идващите дни.

Дуелът им, траял 6 часа и 36 минути, бе най-дългият полуфинал на Уимбълдън в историята. За Андерсън, който преди този момент бе четири часа на корта с Роджър Федерер и след това позволи прочувствена загуба на финала от Новак Джокович, обстановката е още по-сложна.

Някои хора считат, че невероятният маратон на Иснър и Маю лиши година от кариерата на високия американец.

Дали ще съумеят да излязат с набрана инерция след превъзходните си достижения на Уимбълдън, или пък телата им са разрушени преди началото на шампионатите на твърди кортове е въпрос, на който даже и те не могат да отговорят. Андерсън е висок 202 сантиметра и е на 32, Иснър е висок 208 сантиметра и е на 33. Това не прави възобновяване от сходен наказващ физиката мач по-лесно.

Има въпреки всичко една светлина в края на тунела – US Open е единственият шампионат от Големия шлем, който има тайбрек в края на петия сет.
Време ли е " децата " да се надигнат?

Почувствахме се обратно във времето на Уимблъдън, като всички финалисти при дамите и мъжете бяха над 30, нещо, което се случва на шампионат от Големия шлем за пръв път в Open ерата, и притежаваха общо 38 трофеи от „ мейджъри “. В мъжкия Тур познатите лица още веднъж са на мода, откакто „ новото потомство “ като че ли не бърза да става зряло.

От младите състезатели на Уимбълдън единствено Циципас (19) и Хачанов (22) стигнаха до четвъртия кръг. 19-годишният Денис Шаповалов напусна конкуренцията във втори кръг, като това се случва за втори следващ път на „ мейджъри. “ Световният номер 4 Александър Зверев (21) страдаше от грип и отпадна в трети кръг, месец откакто реализира най-хубавия си резултат на шампионат от Големия шлем до момента – четвъртфинал в Париж. 20-годишният Франсис Тиафо също бе отстранен в трети кръг, като това бе най-хубавото му достижение на огромната сцена до момента.

Катрина Адамс, президент на USTA, показа, че момчетата се нуждаят от повече време за развиване, с цел да станат задоволително мощни, с цел да се борят с най-хубавите в Тура, в сравнение с девойките.

„ Те би трябвало да станат по-силни, преди да могат да се борят за триумфи. Може да им се случи на 16, само че може да се случи и на 21, от време на време даже по-късно. “

TennisKafe.com по Алиса Рогник, ESPN
Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР