Уимбълдън повежда война с пластмасата. Най-престижният турнир от четирите в

...
Уимбълдън повежда война с пластмасата. Най-престижният турнир от четирите в
Коментари Харесай

Край на опакованите тенис ракети! Wimbledon поведе война срещу пластмасата

Уимбълдън повежда война с пластмасата.

Най-престижният шампионат от четирите в Големия шлем - който стартира в понеделник - повече няма да позволява потреблението на пликове, в които до момента се поставяха тенис ракетите. Нито в шампионата през 2019 година, нито в бъдеще.

Мярката се взема след обзор на политиката на шампионата във връзка с потреблението на пластмаса.

Така на шампионата тази година ще бъдат употребявани с 4 500 плика по-малко.

Осъзнаването на мащаба на казуса и терзанията от последствията на пластмасата в международния океан се усилват. В същото време, самите тенисисти удостоверяват, че пликовете не са им нужни. Кевин Андерсън - финалистът от предходната година - и вицепрезидент на Съвета на играчите към Асоциацията на професионалните тенисисти (ATP) прикани за премахването на пластмасовите пликове от шампионата.

Ричард Люис, изпълнителен шеф на All England Lawn Tennis and Croquet Club, съобщи: " Вярваме, че " Уимбълдън ", наред с други огромни събития, има жизненоважна роля в подпомагането на опазването на околната среда - през днешния ден и в бъдеще ".

Тази година ще има и други промени, в това число във връзка с пластмасовите бутилки с минерална вода, които предходната година породиха полемика, в която със угриженост за околната среда се включиха Йохана Конта и Кайл Едмънд. Сега турнирният спонсор Evian ще обезпечи първите си 100% рециклируеми бутилки.

Клубът съобщи също, че усилва % на рециклируеми опаковки на храна и питиета, в това число за обичайните ягоди със сметана - те ще бъдат поставяни в 70% рециклируеми пластмасови кутии.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР