Уимбълдън, осминафиналОнс Жабур – Елиз Мертенс 7-6(9), 6-4Онс Жабур трябваше

...
Уимбълдън, осминафиналОнс Жабур – Елиз Мертенс 7-6(9), 6-4Онс Жабур трябваше
Коментари Харесай

Жабур мина и през Мертенс и отново е четвъртфиналистка на Уимбълдън


Уимбълдън, осминафинал

Онс Жабур – Елиз Мертенс 7-6(9), 6-4

Онс Жабур трябваше да постави много старания, само че съумя да стигне до втория си следващ четвъртфинал на Уимбълдън. Тинизийката надви над международната №31 Елиз Мертенс в завладяващ трисетов дуел, след който усили серията си от следващи победи на трева на девет.

Нейна съперничка в идната фаза ще бъде Мари Боузкова, която по-рано през днешния ден отстрани Каролин Гарсия.

Тунизийката не пласира повече асове (5-2) и уинъри (33-15) и не напрви нито една двойна неточност в хода намача, въпреки непредизвиканите ѝ да бяха повече от тези на нейната съперничка (34-24). И двете съпернички имаха по седем точки за пробив, като осъществените бяха 4-3 в интерес на Жабур.

В първите три гейма никой от съперничките не съумя да завоюва подаването си, като Жабур първа затвърди своя брейк и поведе с 3-1. Впоследствие обаче международната №2 последователно отстъпи самодейността и Мертенс стартира да диктива разиграванията с непрестанни офанзиви от главната линия. Това оказа помощ на белгийката да върне пробива и да изравни при 4-4, а по-късно и да реализира поврат.

Жабур обаче не разреши на съперничката си да запише втори пореден пробив и в последна сметка се стигна до тайбрек. Форхендът на Мертенс продължи да бъде доста ефикасен и белгийката стигна до три следващи сетпойнта. Първата част изглеждаше решена, само че Жабур се измъкна от привидно безнадеждната обстановка след няколко доста положителни офанзиви сервис-мрежа. Тунизийката избави още два сетбола, преди в последна сметка да реализира цялостен поврат и да завоюва най-дългото разиграване в мача (16 удара), надделявайки със 7-6(9) в първия сет след тъкмо час игра.

Вторият сет стартира по подобен метод – Жабур поведе с 2-0 след ранен пробив, само че Мертенс възвърне равенството. Белгийката можеше да обърне резултата, само че в петия гейм пропусна брейкпойнт и устремът ѝ бе спрян. При 5-4 Жабур стигна до мачпойнт, при който Мертенс позволи двойна неточност и по този метод третата сложена победи със 7-6(9), 6-4 след 1 час и 48 минути игра.

Всички резултати от днешния ден:

Мари Боузкова – Каролин Гарсия 7-5, 6-2

Татяна Мария – Йелена Остапенко 5-7, 7-5, 7-5

Хедър Уотсън – Юле Ниймайер 2-6, 4-6

Онс Жабур – Елиз Мертенс 7-6(9), 6-4
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР