Уилямс официално обявиха, че ще бъдат представяни на теста в

...
Уилямс официално обявиха, че ще бъдат представяни на теста в
Коментари Харесай

Кубица ще кара за Уилямс на теста в Абу Даби

Уилямс публично оповестиха, че ще бъдат представяни на теста в Абу Даби при започване на идната седмица от Роберт Кубица, Сергей Сироткин и Ланс Строл. И до момента в който последните двама водачи са част от екипа на отбора, Кубица към момента не е разгласен като подобен. Полякът е свързван с освободеното от Фелипе Маса място в отбора, като даже немското издание RTL си разреши да разгласи, че към този момент е подписан и договорът сред двете страни.
Кубица ще кара и в двата дни на " Яс Марина " след финала на сезона във Формула 1. Това ще бъде третият тест на Роберт с Уилямс и вторият му с болид от сезон 2017, като първият бе с Рено през август.

Тимът разказа като " вълнуваща " опцията да излезе на пистата с трима толкоз разнообразни водачи – " Ланс, към този момент доказан водач за 2018-а, Роберт с големия си опит и Сергей като извънредно обещаваща звезда във Ф1 ". Уилямс и Заубер са единствените тимове, чиято стартова редица към момента не е конкретизирана.

Кубица се завърна на пистата в средата на годината, като направи над 250 обиколки в два теста за Рено, които демонстрираха, че той е изцяло подготвен физически да се състезава още веднъж във Формула 1 след злополуката си през 2011-а. През октомври полякът направи и проби за Уилямс на пистата " Силвърстоун ", в които е убедил управлението на тима, че още веднъж може да се състезава на най-високо равнище.

Сироткин ще излезе на пистата единствено в неделната заран, до момента в който Строл ще се концентрира в първия ден. Тестът е под знака на Пирели с новите им гуми за сезон 2018.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР