Уилям Уолъс е известен шотландски рицар, за когото продължава да

...
Уилям Уолъс е известен шотландски рицар, за когото продължава да
Коментари Харесай

Тъжната история за екзекуцията на шотландския рицар Уилям Уолъс, който бил принуден да гледа как изгарят пениса и тестисите му

Уилям Уолъс е прочут шотландски рицар, за който продължава да се приказва в резултат на " Смело сърце ", където Мел Гибсън изиграва ролята на живота си.


Самият той е екзекутиран много грубо през 1305-а година, по метод, който би съумял да се употребява за сюжет на " снъф ". Разбира се, възможностите да го видите във филм ще са повече от минимални, а аргументите са следните: Преди душата да напусне тялото, Уолъс е претърпял много санкции - гибелта му е била най-голямото освобождение, а събитията преди нея са разходка с мирис на седемте кръга на пъкъла и има за какво. Макар и тези времена да са били много по-тежки, Уолъс е получил изключително внимание.


След залавянето му, пълководецът трябвало да се съблече чисто гол и по-късно е завързан и теглен съвсем 10 километра от коне. Докато това се е случвало, върху разраненото му тяло се изхвърляли най-различни отпадъци и свински изпражнения. Тълпата имала право да го бие със сопи, до момента в който конете продължавали да го теглят. Това било наказването му за измяна. Мнозина са отишли да видят по какъв начин ще бъде осъден грешника, а и несъмнено трябвало да изхвърлят някъде събраното от кочината.

Всички изпражнения са били единствено началото на наказването. Чували, че е хубаво да препикава някоя рана, с цел да няма инфекции, нали? Влаченето по земята е помогнало за протъркването и отварянето на много такива. Веднъж щом бил качен на сцената, Уолъс бил подложен на въжето.

Болката от раните и вонята, въобще не тормозили палача. Обесването му или най-малко висенето и душенето били наказване за обирите и убийствата. За същата присъда има единствено бесене, само че в този случай приказваме за чиста форма на тероризъм. Крал Едуард надали би лишил публиката от малко зрелища.

Прикован на масата за мъчения, шотландският рицар се сбогува първо с пениса и тестисите си. Екзекуторът ги отстранява, а по-късно ги изгаря пред погледа му. Във кино лентата има такава сцена, само че никой не вижда какво се случва под кръста. Не сме сигурни, че има мъж, който не бил примрял от болката, а по-късно и от гледката. Друга детайлност на това наказване е, че подсъдимият е задължен да гледа по какъв начин най-милото му се трансформира на полусурово. Нямате право да не гледате. " купонът " бил много добър, палачът решил, че би трябвало да продължи с наказванията.


Фокусът е ориентиран към към момента туптящото сърце. С подръчни материали и малко повече предпочитание, екзекуторът съумял да отвори гърдите и да го извади. След тази процедура е повече от ясно, че никой няма да оцелее, липсват доказателства за този исторически миг, само че нормално традицията задължава палача да го покаже на публиката и да извика " Това е сърцето на предателя! ".


Макар и душата от дълго време да е напуснала тялото, палачът завършва с обезглавяване на натрупа. Поне една сцена от кино лентата демонстрира по какъв начин брадвата е готова да раздра шията на грешника. Обезглавяването е било наказване за измяната. Поне е несъмнено, че това към този момент не е боляло.

След гибелта, тялото се разделя на четири елементи и се разпръсква в разнообразни елементи на страната (това е достоверната част). Така масата щяла да се дисциплинира и да намерения съществено, преди да се хвърли в борба за независимост. Главата е била набита на прът на Лондонсия мост. Братята по оръжие на Уолъс също почнали да вършат компания на моста малко по-късно. Не всички се радвали на такава обществена екзекуция. Шотландия построява паметник покрай Стърлинг. Той е повдигнат през 1869-а година, с цел да припомня на всички каква тъкмо е цената на свободата.



Някои леки разминавания от кино лентата са възможностите за бърза гибел. Не е била предлагана в менюто. Уолъс трябвало да се трансформира в синоним на болката и извращението, което може да се повтори във всеки един миг. Освен това сме сигурни, че човек без О2 и сърце, няма шансове да крещи " СВОБОДА ". При това какъв брой свободни сте, в случай че преди 2 минути са изгорили пениса Ви? Един от плюсовете е, че най-малко в действителност е бил самоуверен до самия си край. Уолъс се изповядал, получил право да уважи малко от книгата си със псалми.

Източник: men.hotnews.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР