Уилям Инглиш имаше основен принос в изобретяване на мишкатаУилям Инглиш

...
Уилям Инглиш имаше основен принос в изобретяване на мишкатаУилям Инглиш
Коментари Харесай

Почина един от създателите на компютърния интерфейс

Уилям Инглиш имаше главен принос в изобретяване на мишката

Уилям Инглиш е инженерът, който осъществя концепцията за компютърна мишка
(снимка: By Marcin Wichary from San Francisco, U.S.A. – Bill English Uploaded by Edward, CC BY 2.0, Link)

Уилям Инглиш, един от пионерите на актуалните компютърни интерфейси, умря на 91-годишна възраст от дихателна непълнота, заяви Ню Йорк Таймс.

Заедно с Дъглас Енгелбарт (починал преди 7 години) от Станфордския проучвателен институт, Уилям Инглиш оказа помощ за създаване на първата компютърна мишка. През 1968 година той взе участие в паметна проява, която очерта доста от концепциите, въплътени в компютрите през идващите десетилетия, включително графичен потребителски интерфейс, онлайн редактиране на текст, видео диалози и хипертекстови връзки.
още по тематиката
Докато Енгелбарт се смяташе за визионер, Уилям Инглиш е един от дребното хора, които в действителност разбираха концепциите му и имаха гения да ги осъществят. Така да вземем за пример, точно той сътвори първата мишка, откакто Енгелбарт нарисува нейна схема.

И когато Дъглас Енгелбарт показва своите концепции на презентацията през 1968 година, инженерът Уилям Инглиш отговаряше за организацията и всичко зад кулисите на събитието. Мишката е патентована от Енгелбарт през 1970 година и по това време съставлява дървено устройство с две колелца и три бутона.

Днес всички виждаме наследството на починалия откривател. Въпреки че сензорните екрани стават все по-разпространени, доста от другите хрумвания на Енгелбарт и Инглиш бяха доразвити от екипи като Xerox PARC и откриха своя път към всеобщия пазар, където към момента преобладават. Наследството на Уилям Инглиш ще се усеща за десетилетия напред.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР