Уикипедия казва, че мантрата е религиозна сричка, дума или стихотворение,

...
Уикипедия казва, че мантрата е религиозна сричка, дума или стихотворение,
Коментари Харесай

Повтаряйте си тези фрази всеки ден за увереност и самочувствие!

Уикипедия споделя, че мантрата е религиозна сричка, дума или стихотворение, нормално написана на санскрит. В взаимозависимост от школата и философията, обвързвана с мантрата, тя може да бъде употребена по друг метод. Преди всичко тези думи основават трептения, които карат практикуващия ги да се концентрира и вглъби в себе си. Понякога мантрите се употребяват при религиозни церемонии, за струпване на богатство, за отбягване на рискове или за унищожаване на враговете. Мантрите произлизат от Индия във ведическия индуизъм, а по-късно са възприети от будистите и джайнистите. Понастоящем мантрите се употребяват в най-различни духовни практики.

Думата мантра е санскритска дума, състояща се от корена man – „ manas – схващане “ и наставката – tra, означаваща „ инструмент, средство “. Ето за какво безусловно „ мантра “ значи „ инструмент на съзнанието “. Мантрите са предопределение за освобождение на мозъка от илюзията и материалната обязаност. Монотонното пеене (напяване) е развой на повторение на дадена мантра.

Днес мантрата придобива все по-популярен смисъл. Някои я възприемат като наричане – дума, заредена с позитивна сила, която би трябвало да си повтаряме всеки ден; или девиз; или някакво фразеология, което да ни окрилява в избран миг и да ни дава духовна мощ и успокоение.

Неслучайно книгите по самоусъвършенстване са цялостни с такива мантри, които би трябвало да се повтарят всеки ден, с цел да „ лекуват “ душата. Повечето психолози считат, че тялото се разболява тогава, когато душата страда.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР