Уикипедия е изключително необятна онлайн енциклопедия, в която можем да

...
Уикипедия е изключително необятна онлайн енциклопедия, в която можем да
Коментари Харесай

Ари Нейгъл е „Сперминатора“ – израелецът, който стана баща на повече от 100 деца

Уикипедия е извънредно необятна онлайн енциклопедия, в която можем да открием много забавни обстоятелства, както и информация за другите дейности. Освен съществуването на история и информация, откриваме и профилите на велики персони. В този случай желаеме да обърнем внимание на господин Ари Нейгъл.

Информацията за него не е толкоз доста, само че улавя главната есенция на неговата активност. Г-н Нейгъл е американски професор по математика – уважавана специалност в днешно време, само че вместо да се фокусираме върху нея, обръщаме внимание на заниманието му. В интернет, а и за американците, той е прочут със своя прякор „ Сперминатора “. Причината да носи това название е обстоятелството, че това е мъж, който има повече от 100 деца, както демонстрира статистиката през май 2022 година

Ари е роден в еврейско семейство в Ню Йорк и е 5-тото от 7 деца в фамилията. Успява да приключи университета Св. Джон в Ню Йорк. Трупа сериозна отплата от злополука с мотор, когато се е опитвал да обикаля света и по-късно изчезва за известно време. Прекарва известно време учебното заведение по стопанска система в Лондон, а откакто се завръща в Ню Йорк, заема длъжността на професор в Градския университет на Ню Йорк, където с изключение на математика, преподава и компютърни науки. Първото му дете се ражда от нежелана бременност, като за положителното на детето двамата се женят, само че живеят на обособени адреси.

Някъде там мъжът прави и своето първо подаяние на ДНК материал, като даже пуска публикация в Craiglist. Първите клиентки са лесбийска двойка, която желае да има деца. Малко по-късно прави подаяние на друга дама. Оказва се, че има и друга платформа за донори, където легално всяка една двойка може да избере донор. Оказва се, че Ари подарява по няколко пъти в годината. И през 2016 година излиза наяве, че публично е станал татко на към 22 деца.

Всичко това е в действителност прелестно, само че тъкмо тогава изданието New York Post ще сложи и прякора „ Сперминатора “. Малко откакто неговата история е показана. Оказва се, че мъжът има още един уебсайт, където може да се съобщи подаяние, само че когато Здравния департамент се свързва с него, показва, че предлагането на ДНК материал по този метод може да се счита за нелегално. След малко разсъждение, същите хора пращат и второ писмо, където показват, че действително това няма по какъв начин да влезе в някакво несъгласие против закона.

От 2021 година Ари продължава да употребява своята платформа и дава ДНК материал, освен това без да изисква някакви легални или по-сериозни условия. Единственото изискване е, че той може да вижда децата понякога, само че няма да ги устоя финансова. По тази причина е съден от 5 майки, които са имали 9 деца от него и са поискали прехрана. Ари даже пътува, с цел да се срещне с двойки, които не се намират в този щат. В подмяна желае да му се заплати самолетния билет, само че не желае и не таксува никой за предоставената услуга.

Има и още една доста значима детайлност – доста от въпросните процедури са направени по натурален път – с други думи, сексуален контакт. Малко по-късно взема решение да премине на неестествен способ, носейки нужната течност в купичка, с цел да защищава себе си и майката от риска. В такива моменти зареждането на същата се случва в обществени тоалетни. Най-често изборът е по този начин наречените магазини „ Таргет “ и това оформя втория прякор „ Target Donor “. През 2017 година Ари е дал своя материал на 6 разнообразни банки в Израел.

През 2018 година му е неразрешено да продължава да дава в Израел, повода е, че има прекалено много деца и е мъчно, че въобще ще може да играе ролята на татко за доста от тях. През 2020 година математикът ще вземе паспорта на брат си, с цел да направи подаяние на друга израелска жена. По време на пандемията излиза наяве, че неговите дарения са се повишили неведнъж, изключително когато е почнал да преподава онлайн.

Около 60 от майките, които са употребявали неговите дарения, разполагат с персонална фейсбук група, като същата носи името „ Бебетата на Ари “. От Май 2020 година излиза наяве, че броят им публично е надвишил 100 деца. През 2021 година мъжът даже дава изявление на изданието „ Esquire “ и твърди, че счита да се отдръпна и да се концентрира върху към този момент съществуващите деца, тъй като въпреки всичко има и възраст и стареене на неговата семенна течност. През 2017 година е пуснат и неговия първи документален филм „ The Sperminator “, последван от втори през 2022 година – The Baby Daddy.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР