Уикипедия е добре известна енциклопедия, която е универсална и най-разпространената

...
Уикипедия е добре известна енциклопедия, която е универсална и най-разпространената
Коментари Харесай

Днес честваме рожденият ден на световната енциклопедия — Уикипедия

Уикипедия е добре известна енциклопедия, която е универсална и най-разпространената в интернет. Wikipedia през днешния ден на 15,01,2018 година навършва 17 години от основаването си през 15 януари 2001 година.

Тя е приета за най-пълната и четена от всички енциклопедии, съществували в миналото в интернет пространството. Включена е в листата на десетте най-посещавани уеб-сайта в целия свят. Изключителното тук е, че информацията от тази енциклопедия се превежда на няколко езика, като това се прави от доброволци.

Всеки консуматор на мрежата може да се възползва от уеб страницата на Уикипедия. Ако забележите неточност в него или непълен размер от информация, можете просто да редактирате текста и да извършите промени в уеб страницата. По този метод, данните непрестанно се актуализират и новите публикации се допълват, а дяловете се усилват. Това оказва директно въздействие върху развиването на източника като цяло.

Създателите на Wikipedia са Джими Уелс и Лари Сенгер. Трябва да се означи, че тази енциклопедия не е първоизточник. Така, че в случай че в нея се показва някакъв факт, то тогава би трябвало да има и линк към настоящ източник. В противоположен случаи, публикацията няма да се позволява до издание.

Към този миг, в Уикипедия има повече от един милион публикации.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР