Уикендите са си за поспиване, а с късното ставане идва

...
Уикендите са си за поспиване, а с късното ставане идва
Коментари Харесай

Защо брънчът не е добра идея

Уикендите са си за поспиване, а с късното ставане идва и късното ядене. Така известният в последно време брънч (късна закуска и ранен обяд) обаче се оказва не толкоз добра концепция, колкото евентуално ни наподобява.

Според ново изследване на Университета в Барселона, късното първо ястие през уикендите може да докара до надебеляване . Ако закусваме с три часа и половина по-късно, в сравнение с през седмицата, показателят на телесна маса се покачва приблизително с 1.3 единици.

Причина за този резултат е биологичният часовник , който е надъхан за разграждане на храна едновременно на деня.
 Снимка 461979

А когато закуската закъснее в събота и неделя, метаболизмът към този момент е занимателен и разграждането на изконсумираното не е дейно . Тогава то се трансформира в мазнини, даже в случай че одобряваме същото количество калории, както нормално, написа New Scientist.

Това проучване е и следващото напомняне, тя би трябвало да имаме прецизен режим освен във връзка с съня, само че и когато става дума за храненето. Ако ядем по друго време, това обърква организма, който не е непрестанно в бойна подготвеност да разгражда храната и потребните субстанции в нея.
 Закуската, тренировката преди нея и за какво е по-ефикасна
Закуска или подготовка - кое да е първо

Неочакван резултат

Така ранното ставане и ранното закусване през уикенда се трансформират в една не чак толкоз неприятна концепция.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР