Уикендите „плачат“ за вредна храна. Няма по-хубаво от това да

...
Уикендите „плачат“ за вредна храна. Няма по-хубаво от това да
Коментари Харесай

Авокадо вместо майонеза. Ще напълнеете ли?

Уикендите „ плачат “ за нездравословна храна. Няма по-хубаво от това да поспите до късно, да пиете едно хубаво кафе и да се размотавате, до момента в който пристигна време за обяд. Тогава излизате и взимате едно парче пица от най-близкото място за бързо хранене. Слагате от горната страна щедро количество майонеза, кетчуп, разполагате се комфортно и всичко е тъкмо.

Майонезата е един от продуктите, който постоянно използваме. Дали ще си я намажем на филийка, ще овкусим с нея спагетите или салата от прясно зеле, тя е цялостна с мазнини, които не са напълно диетични. Но кой го интересува, щом му е вкусно?!

В едно бурканче майонеза има към 65% растително масло и яйца. Най-често се употребява слънчогледово олио, което си е калорично и може да увеличи тежестта.

Ако обичате да похапвате майонеза, само че желаете да водите по-здравословен метод на живот, би трябвало да намалите приема ѝ, даже да го спрете. Причината е, че единствено в една лъжичка изядена майонеза има към 12 грама мазнини и близо 100 калории. Колко ще се получат, в случай че без проблем си хапнете най-малко 2-3 филийки с майонеза?

Все отново, тялото има потребност от някакво количество мазнини. Затова, когато спрете да ядете майонеза или си позволявате рядко, може да я заместите с други артикули като:

Авокадо

Да, несъмнено ще си кажете: „ Писна ми от това авокадо! Баба ми единствено авокадо е яла... “. Плодът е прочут като суперхраната, цялостна с антиоксиданти, които прочистват тялото, само че друго нейно преимущество е, че съдържа омега 3 и 6 мастни киселини, които отново са тип лой, само че потребна. Може да хапвате авокадото в салатата или да си извършите нещо като домашна майонеза, като смачкате добре едно дружно с 1 варено яйце.

Песто

Идеално е за спагети. Ако сте си приготвили паста, овкусете я с песто вместо с майонеза. Традиционният италиански сос, в който има благоуханен босилек и първокласен зехтин, е богат на минерали и антиоксиданти.

Зехтин

Като стана дума за песто, неслучайно в него има зехтин. Маслиновото олио се употребява в доста диетични режими. То е по-здравословният вид на слънчогледовото олио, тъй като от неговите мазнини не се пълнее.

Специален сос

За да извършите апетитен дресинг, сходен на някои, в които се употребява майонеза, смесете малко горчица със зехтин, лимонен сок, сол/черен пипер на усет. След като ги разбиете добре, ще получите апетитен сос, който е доста по-лек и потребен.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР