"Уикенд винетката ще струва около 10 лв. Около тази цена

...
"Уикенд винетката ще струва около 10 лв. Около тази цена
Коментари Харесай

Шефът на АПИ: Дневна винетка няма да има, нерентабилна е

"Уикенд винетката ще коства към 10 лева Около тази цена са сметките, само че още не е доказана цената ". Това сподели пред „ Нова телевизия “ ръководителят на управителния съвет на АПИ инж. Светослав Глосов. Той изясни, че стикерите за уикенда, както и електронните винетки ще бъдат въведени от 1 януари.

"Електронна винетка към този момент ще има единствено за леките коли. Тя ще бъде на цената на стикерите. При заплащането, системата незабавно свързва номера на автомобила със закупената винетка и при инспекция, служителят на КАТ ще се прецизира, че колата има закупена винетка ", посочи Глосов. Според него еднодневна винетка не би трябвало да има, тъй като е нерентабилна. Според него такава практиката няма на никое място.

"Който пътува по пътищата, би трябвало да си заплаща. Винетките в България са най-евтините в Европа ", сподели шефът на АПИ. Според Глосов с въвеждането на тол системата ще влязат доста доходи в хазната, а и заплащането за използването на пътищата ще стане по-справедливо.

"Тол системата е доста обективна система, тъй като няма да се заплаща на време, а на километри. В момента един турски тир заплаща 20 лева на влизане в България, а в Сърбия това му коства 100 лева ", сподели Глосов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР