Уикенд тур има своя нов шампион! Калоян Георгиев победи във

...
Уикенд тур има своя нов шампион! Калоян Георгиев победи във
Коментари Харесай

Калоян Георгиев грабна купата в Green Life Open 2019

Уикенд тур има своя нов първенец! Калоян Георгиев победи във финала на Green Life Open 2019 Найден Жеков с 2:1 сета (4:1, 2:4 и 10:8). По пътя си към купата в шестия шампионат на фамилната тенис и СПА верига Калоян надви над трима от любимците.

В групите той се наложи над Красимир Минтов, а в елиминациите в профил поставения под номер едно Петър Бозуков. Във финала Калоян сподели отлична техника, постоянна игра и изненадващи излизания на мрежата.

В първия сет той водеше от самото начало и го затвори без проблеми. Във втория Найден поведе с 3:0, а Калоян даде всичко от себе си за 3:2 и 30:0 за в шестия гейм. Жеков обаче се активизира и взе сета с 4:2. В тайбрека Калоян поведе с 5:1, само че взе успеха след доста оспорвани разигравания и 10:8.

"Както постоянно, шампионатът на Уикенд тур беше на равнище и с доста оспорвани мачове ", сподели първенецът след последната си среща. "Доволен съм, че надиграх няколко от любимците за купата и това е значимо за мен. Полуфиналът ми против Петър Бозуков беше доста тежък и по-труден от финала. "

"Това беше осмият ми шампионат от веригата. Досега не бях стигал до край и съм доста удовлетворен от себе си. Преди време записвах по четири загуби в групите, само че се зарекох, че до момента в който не печеля купата няма да спра да играя. Но в този момент съм още по-мотивиран и очаквам още победи ", съобщи Георгиев.

При дамите шампионка стана Ива Дарданова, която отбрани купата си след Риу Правец Оупън. Втора при дамите остана Цветелина Гочкова. При смесените двойки Ива Дарданова и Найден Жеков завоюваха, като на финала се постановиха над Цветелина Гочкова и Атанас Атанасов. При двойките мъже купата отиде във Велинград, откакто Виктор Йовчев и Атанас Палигоров надвиха над Велчо Миронов и Петър Бозуков.

Със специфичните награди - отмора в Green Life Банско - си потеглиха шампионката при дамите, първенецът при мъжете, Цветелина Гочкова и Атанас Атанасов. Катерина Цветкова и Ивайло Цветков завоюваха ваучер за максимален напредък. Още в първото си присъединяване на шампионат от Уикенд тур двамата записаха първите си победи.

Почивката, предоставена от домакините и разиграна на лотария измежду всички участници, отиде при Виктор Йовчев. Програмата на Уикенд тур продължава със Санта Марина Оупън II от 20 до 23 септември в Santa Marina Holiday Village. Надпреварата е последната морска дестинация на веригата за сезона.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР