UHD моделите генерират 64% от приходите на пазараСредният размер на

...
UHD моделите генерират 64% от приходите на пазараСредният размер на
Коментари Харесай

Телевизорите поскъпнали с 6% за тримесечие

UHD моделите генерират 64% от приходите на пазара

Средният размер на ТВ екраните доближи 42,1 инча през третото тримесечие (на фотографията: Sony)

Световните продажби на тв приемници са намалели с 5% до 54,8 млн. броя през третото тримесечие на годината, само че размерът на пазара в стойностно изражение се е покачил с 1%, сочи разбор на IHS Markit.

Ръстът в приходите от продажби на тв приемници се следи за първи път от три години насам. Това е резултат от 6-процентното повишаване на междинната продажна цена на тв приемниците, което е обусловено от навлизането на модели с огромни екрани и поддръжка на ултрависока резолюция 4K (UHD TV).

В интервала юли-септември се следи положителна динамичност на пазара на тв приемници в четири района – Западна Европа, Източна Европа, Азиатско-Тихоокеанския район и Латинска Америка. Но внезапният спад на продажбите в Северна Америка и Китай води до оттегляне на международния пазар като цяло.

IHS Markit регистрира закъснение на наклонността към увеличение на размера на ТВ екраните. През третото тримесечие междинният размер на тв приемниците се е покачил с 1,7%, достигайки 42,1 инча. Бавното намаление на цените възпира потребителите от по-активно пазаруване на огромни тв приемници, сочи анализът.
още по тематиката
В опит да запазят облагите си, производителите залагат на тв приемници с все по-големи екрани и поддръжка на резолюция 4K. През тримесечието делът на тези модели е повишен до 35%, а в стойностно изражение UHD TV заемат 64% от пазара, твърди IHS Market.

Samsung и LG не престават да преобладават на ТВ пазара както по брой, по този начин и по стойност на продажбите. Китайските TCL и Hisense се доближават до водачите, заемайки надлежно трето и четвърто място, с помощта на усвояването на непознатите пазари.

Прогрес бележи и японската Sony, която със своите модели от премиум клас, включително OLED TV, се обрисува като третият по доходи снабдител на тв приемници. Това е най-хубавият резултат за Sony от 2011 година насам, означават анализаторите.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР