Ухапванията от комари не са толкова безобидни: някои хора имат

...
Ухапванията от комари не са толкова безобидни: някои хора имат
Коментари Харесай

Изпитано: 7 ефикасни начина да победим комарите

Ухапванията от комари не са толкоз безобидни: някои хора имат алергии към тях, тъй че ухапаното се подува и се втвърдява. И най-важното - боли, непоносимо е и не разрешава да се любуваме на вечерта край огъня с другари или на забавна книга в люлката или хамакът. Ако нямате специфичен спрей на разположение, националните средства могат да оказват помощ.

Етерични масла
Комарите не харесват миризмата на анасон, евкалипт, карамфил и босилек. Ако добавите няколко капки етерично масло от тези растения към крема или лосиона, с които мажете кожата си, това ще ви защищити от ухапвания за час и половина.

Димът от смърч
Ако седите до огъня, хвърлете в огъня няколко смърчови шишарки или борови клони. Комарите не харесват дима от иглолистни дървета, и броят им към вас ще намалее. Още по-малко ще са комарите, в случай че надушат миризмата на хвойна, тъй че в случай че има опция да се хвърлят няколко клони от хвойна, давайте!

Рибено масло
Никой не обича миризмата на рибено масло: нито хората, нито комарите. Намажете се с рибено масло и комарите ще ви заобикалят.

Ванилин
Смесете прахуляк ванилия с бебешки крем. Комарите са изгорени.

Евкалиптово масло с лимонен сок
Разстелете сместа, с цел да се предпазите от ухапвания.

Пелин
Втрийте филиз от пелин в крем за ръце и използвайте за предотвратяване от кръвопийците. Комарите се опасяват от тази миризма.

За нощта
Никой инструмент не обезпечава 100% гаранция против комарите, тъй че най-надеждният метод за обезпечаване на спокоен сън в природата остават мрежите срещу комари. zdrave.to
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР