Ухапване от куче, счупена кост на лакътя, катастрофа с кола,

...
Ухапване от куче, счупена кост на лакътя, катастрофа с кола,
Коментари Харесай

Ник Бътър - човекът, който пробяга маратон във всяка страна в търсене на смисъла

Ухапване от куче, счупена кост на лакътя, злополука с кола, чести отравяния с храна... Това са част от рисковите прекарвания на Ник Бътър, който пробяга по маратон във всички 196 страни.

30-годишният англичанин измина 8270 км за 674 дни, воден от концепцията да стимулира повече хора да следват пристрастеността си. В основата на бягането му е концепцията да увеличи осведомеността за рака на простата и да събере на пари за щедрост.

Кой обаче е Бътър, каква е историята на персоналния му катарзис и какво обръщение желае да даде с бягането си?

По стъпките на Форест Гъмп

Идеята за огромното премеждие на Бътър се ражда преди към четири години. Той взе участие в пустинния ултрамаратон Marathon des Sables - едно от най-големите спортни провокации, където се среща с Кевин Уебър, чиято история прекатурва живота на Бътър.

" Той (Уебър) беше на 49 години по това време и изглеждаше толкоз благополучен, че чак беше скучен. Поговорихме и той внезапно сподели, че е болен от рак на простатата и му остават по-малко от две години живот ", споделя Бътър.

Разговорът кара англичанина да се замисли за смисъла на своя живот. По това време Бътър работи в банка, само че огромната му пристрастеност е бягането.

" Докато изцяло разбирам, че не може просто да живееш за момента и би трябвало да мислиш за бъдещето, би трябвало също да осъзнаем, че утрото може и да не пристигна. Това, което Кевин ми сподели, явно ми повлия и взех решение да сграбчи живота си в ръце ", споделя Бътър.

Да бягаш в търсене на смисъла

Няколко месеца по-късно той напуща работата си и взема решение да последва пристрастеността си. Началото на предизвикването стартира при започване на 2018 година, като задачата му е да бъдат събрани 250 хиляди паунда за щедрост, обвързвана с битката с рака на простатата.

Бътър дефинира срещите си с хора от разнообразни националности и опознаването на нови култури като най-големия подарък от приключението. Бягането последователно трансформира мирогледа на англичанина, който по думите му се е почувствал прероден.
196 marathons in 674 days... What a journey, what an achievement
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР