Ухан, китайският град от където тръгна епидемията от коронавирус, започна

...
Ухан, китайският град от където тръгна епидемията от коронавирус, започна
Коментари Харесай

Китайският град Ухан отменя частично ограниченията върху движението на хора

Ухан, китайският град от където потегли епидемията от ковид, стартира да анулира част от ограничаващите ограничения върху придвижването на хората, написа Би Би Си.

Днес на гарата в града дойде първият трен с хора от повече от два месеца на изолираност от останалата част на Китай. За в този момент обаче жителите на Ухан към момента не може да напущат града, като се чака тази мярка да бъде отнемана на 8 април.

В града отчасти проработи и метрото, като сега е обновена работата на 6 линии. Пътниците в метрото би трябвало да носят защитни маски, на излизане или при прехвърляне по другите линии би трябвало да покажат пред медицински лица матричен баркод (QR) на мобилните си телефони, който демонстрира, че са здрави.

В Ухан, който е столица на провинция Хубей, са регистрирани общо 50 хиляди инфектирани с куронавируса, като смъртните случаи в цялата провинция са над 3 хиляди.

Според китайските данни обаче броят на новите случаи в страната фрапантно е намалял. Днес итайската Национална здравна комисия заяви, че са регистрирани 54 нови случая на ковид в страната, като всички те са привнесени от чужбина.

От през днешния ден в страната влиза в действие и възбрана за влизане на задгранични жители, даже и такива с годни визи за престой. Мерките обаче не важат за пасажерите с дипломатически или служебни визи.

От Пекин също по този начин лимитират полетите на китайските и задграничните авиолинии до един полет на седмица, като потенциалът на самолетът нее би трябвало да надвишава 75%.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР