Уговорили сме се да приключим въпроса за минималните пенсии, които

...
Уговорили сме се да приключим въпроса за минималните пенсии, които
Коментари Харесай

Нов скок на минималните пенсии от догодина

Уговорили сме се да приключим въпроса за минималните пенсии, които от следващата година ще бъдат увеличени и индексирани. Това заяви вицепремиерът, министър на защитата и водач на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов пред публицисти преди чуването му в парламентарната Комисия по защита.

" Към момента пенсионерите получават 300 лева минимална пенсия, поради добавките от 50 лева ", сподели още Каракачанов.

" Всички пенсионери получават по 50 лв. над пенсиите си поради обстановката с ковид. Водят се диалози за нарастване и с новия бюджет и пенсиите да се урегулират ", напомни още вицепремиерът.

Следим обстановката в Егейско море изкъсо и подаваме информация към премиера и Министерство на външните работи, сподели Каракачанов към този момент при чуването си в парламентарната комисия по защита за напрежението сред Турция и Гърция.

" Във военно отношение, посредством структурите в Министерство на защитата, които се занимават със събирането, анализирането на информацията, следим обстановката доста изкъсо. Информираме държавното управление, в това число и Министерство на външните работи, които в лицето на външния министър и на Министерски съвет, в лицето на премиера, оферират и вземат решения за българска позиция по този въпрос ", изясни той.

Според Каракачанов, в случай че напрежението сред Атина и Анкара в Егейско море ескалира, от това ще пострада първо България. " Ако се стигне до такава обстановка, чисто в стопански проект, един от първите пострадали, да не кажа първият след двете наранени страни, ще бъде България ", показа вицепремиерът.

Пред депутатите от парламентарната комисия по защита той съобщи, че не се подхващат чисто военни ограничения от страна на България.

" Военни ограничения не сме взели, защото мисля, че те не са нужни тъкмо в аспекта, който засегнах. Една наша активизация в една или друга посока, познавайки историята на връзките в Балканския район, би могла единствено да нагнети в допълнение напрежение, а не да го разтовари, като такова. А другояче, обстановката виждате е извънредно напрегната. Изявления има и от едната, и от другата страна, които в избрани моменти граничат с откровени закани. И това няма по какъв начин да не ни тревожи освен като държавно управление, само че и като жители. Позицията на България е, че противоречивите въпроси сред тези два наши съседа би трябвало да се вземат решение на масата, посредством договаряния и разговор, а не посредством приложимост на закани и военна мощ ", безапелационен бе Красимир Каракачанов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР