Угасен е пожарът, избухнал на мястото на взрива на тръбопровод

...
Угасен е пожарът, избухнал на мястото на взрива на тръбопровод
Коментари Харесай

Угасиха пожара, избухнал след взрив на тръбопровод с гориво в Мексико

Угасен е пожарът, избухнал на мястото на гърмежа на водопровод в мексиканския щат Идалго, оповестиха информационните организации, цитирайки губернатора Омар Фаяд. При гърмежа починаха 21 души, 71 са ранени, допустимо е обаче броя на жертвата да се усили.
 
Взривът и пожарът избухнаха в сектор, където тръбата е била пробита, както се допуска от крадци за източване на суровината. Експлозията е проехтяла в миг, когато доста хора се били събрали към пробива, с цел да пълнят съдове с гориво.

Мексиканският президент Андрес Мануел Лопес Обрадор стартира масирана акция против кражбите на горива, които съгласно държавното управление предходната година са коствали на страната повече от 3 милиарда $.
 
Взривът в градчето Тлауелилпан е един от най-сериозните в последно време. Президентът прикани сънародниците си да не се трансформират в съучастници в кражба на гориво, което е нелегално и също така излага живота им на риск.
 
Пробитият водопровод е минавал покрай рафинерията в град Тула на държавната петролна компания Петролеос Мехиканос (Пемекс), която съобщи, че нещастието се дължи на противозаконен пробив на тръбата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР