UFC 1 беше първото ММА шоу излъчвано по относително новия

...
UFC 1 беше първото ММА шоу излъчвано по относително новия
Коментари Харесай

Преди 26 години ММА пое първа глътка въздух

UFC 1 беше първото ММА шоу предавано по релативно новия формат тогава - pay per view. Нецензурирано и брутално! Това беше историческо събитие. 12 ноември - ден, който доста хора няма да не помнят и ден, за който си спомнят и до през днешния ден. Бойци от разнообразни стилове бойни изкуства се изправиха един против различен в шампионат в клетка, с цел да видят кой е най-хубавия. В реалност това беше платформа, построена с цел да блесне жиу-житцуто на семейството Грейси.

И тъкмо това стана. Хойс Грейси може и да завоюва относително елементарно, само че в първото издание се родиха и други звезди. Един от тях е Кен Шамрок, който загуби от Хойс на полуфинала със събмишън. Патрик Смит също записа страхотна кариера с 35 мача и се би до 2009-а. Кен по-късно взе участие и в епичната си борба с Тито Ортис.

Истината е, че в случай че го нямаше това събитие, най-вероятно ерата на ММА, в която живеем сега, щеше да липвсва. Та ето и какво спретнаха семейството Грейси и Арт Дейви - събитие, което промени света на бойните изкуства вечно.

mma.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР