Уелският клуб Кардиф Сити изразиха разочарованието си от решението на

...
Уелският клуб Кардиф Сити изразиха разочарованието си от решението на
Коментари Харесай

В Кардиф Сити разочаровани от решението на ФИФА по случая “Емилиано Сала”

Уелският клуб Кардиф Сити показаха разочарованието си от решението на ФИФА, че би трябвало да платят 6 милиона евро на Нант като първи транш от договорката за прекосяването на починалия футболист Емилиано Сала.

28-годишният Сала мина от френския клуб в Кардиф през януари тази година, само че самолетът му претърпя злополука и изчезна във водите на Атлантическия океан по време на полета от Франция за Англия. В този случай футболистът откри гибелта си.
 Сумата по прехвърлянето, която беше контрактувана, е 17 милиона евро. От Кардиф отказваха да платят тези пари, защото играчът е умрял и действително не е бил тяхна благосъстоятелност. Двете страни стигнаха в разногласието си до Световната футболна централа и въпросът беше прегледан.

ФИФА задължи уелсците да платят авансово контрактувания първи транш по договорката, който е в размер на 6 милиона евро.

" Ние сме извънредно разочаровани от това решение. Смятаме, че ФИФА основава това свое мнение едвам на дребни елементи от общия подтекст, като не взима под внимание целия пакет от документи по договорката. Има очевидни признаци, че споразумението не трябва да се счита за фактически, защото изискванията по него не са били изпълнени в нито един миг, се споделя в формалното изказване на Кардиф. Няма обаче информация дали " сините " от Кардиф ще апелират това решение пред КАС или не.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР