Уелингтън. Властите на Нова Зеландия позволиха на компаниите да плащат

...
Уелингтън. Властите на Нова Зеландия позволиха на компаниите да плащат
Коментари Харесай

ТАСС: Властите на Нова Зеландия позволиха изплащането на заплати в криптовалута

Уелингтън. Властите на Нова Зеландия разрешиха на фирмите да заплащат заплати на чиновниците в криптовалута. Указът ще влезе в действие идващия месец, предава съветската осведомителна организация TACC , като се базира на медийни отчети.
Текстът, в сходство с постановлението на данъчната работа на Нова Зеландия, планува от 1 септември да бъде позволено да се изплащат заплати в криптовалута, в случай че заплащанията се правят под формата на постоянни закрепени суми. В този случай определената цифрова валута би трябвало да бъде обвързана с най-малко една валута, която работи като законово платежно средство. Освен това криптовалутата би трябвало да бъде конвертируема.
Това решение няма да се отнася за независимо заетите жители. Размерът на налога върху прихода за фирмите, които минават към заплащане в криптовалута, съгласно вестника, няма да се промени. Според специалисти сходен ход е много рисков, защото съмненията на цените могат да бъдат прекомерно огромни и бързи.
По-рано „ Facebook “ разгласи проекти за стартирането в обращение на лична криптовалута през 2020 година Според представители на компанията ще бъде допустимо да се правят транзакции, като се употребяват услугите на Фейсбук Messenger, WhatsApp, както и приложение, което сега се създава.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР