УЕФА започна разследване срещу заради плащанията към бившия вицепрезидент на

...
УЕФА започна разследване срещу заради плащанията към бившия вицепрезидент на
Коментари Харесай

УЕФА започна разследване срещу Барселона

УЕФА стартира следствие против поради заплащанията към някогашния вицепрезидент на съдийската комисия в Испания Енрикес Негрейра. УЕФА е назначила инспектори по нравственос и по дисциплинарни нарушавания, които би трябвало да ревизират заплащанията, с цел да видят дали е имало удобни съдийски решения за клуба.

Прокуратурата в Испания твърди, че към компанията Dasnil 95. Тя е благосъстоятелност на Негрейра и се занимава с консултански услуги. Съдът упрекна клуба в „ корупция, корист с доверие и подправени бизнес записи “.

Барселона удостовери, че е имало заплащания сред 2001 и 2018 година, Клубът обаче отхвърля те да са направени за манипулиране на мачове. Плащанията бяха разкрити от радио Ser Catalunya, откакто са излезли при данъчна инспекция на Dasnil 95.

„ Барселона “ разказва компанията като „ външен механически съветник “. Според клуба заплащанията са направени за „ видеодоклади, свързани с професионални съдии „ за допълнение на информацията, изисквана от треньорския щаб “.

Освен Барселона и Негрейра, обвинявания са повдигнати още на някогашните президенти на клуба Хосеп Мария Бартомеу и Сандро Росей.

Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас сподели, че актуалният президент на каталунците Лапорта би трябвало да подаде оставка, в случай че не може да изясни заплащанията. Клубът е застрашен и с изваждане от Шампионската лига.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР