УЕФА все пак открива дисциплинарно производство срещу двама румънски съдии

...
УЕФА все пак открива дисциплинарно производство срещу двама румънски съдии
Коментари Харесай

УЕФА погва румънските съдии заради расисткия скандал

УЕФА въпреки всичко открива дисциплинарно произвеждане против двама румънски съдии поради расисткия скандал на мача Пари Сен Жермен - Истанбул Башакшехир, оповестиха публично от Нион.

Двубоят сред двата тима от груповата фаза на Шампионска лига през декември бе преустановен първоначално, откакто футболистите на двата тима напуснаха терена в символ на митинг против четвъртия арбитър Себастиaн Колтеску и помощник-съдията Октавиан Совре.

Според думите на играчите Колтеску е обидил на расистка основа асистент треньора на отбора от Истанбул Пиер Уебо с репликата " този черния ".

По-рано през днешния ден румънският вестник PRO Sport заяви, че глобени няма да има, тъй като не е потвърдена никаква демонстрация на расизъм. От изданието са уверени, че санкции за разисъм няма да има.

" Открито е дисциплинарно произвеждане против Себастиан Колцеску и Октавиан Совре за допустимо нарушение на точка 11 от дисциплинарния устав на УЕФА ", се споделя в известието на централата.

В упоменатата точка 11 се споделя, че футболистите, съдиите, клубове като цяло и формалните лица са длъжни да съблюдават правилата на преданост, спортменство, честност и положителните нрави.

Всичко в самия дуел стартира с поредност от жълти картони за играчи на Истанбул Башакшехир. Главният арбитър Овидиу Хацеган подвигна и червен картон на резервата на турците Демба Ба, след което настана огромна препирня сред съдийската бригада и щаба на гостите. В този миг някъде футболисти на двата отбора настояват са чули Колтеску да употребява думата “negru” (черен - от румънски) по адрес на Уебо.

От телевизионните повторения се вижда по какъв начин основният арбитър Овидиу Хацеган желае помощ от Колтеску, като го пита на кого от скамейката на Истанбул Башакшехир би трябвало да покаже червен картон. Отговорът е: ala negru ", което на румънския значи " черния ".

Репликата на четвъртия рефер доближи до ушите на съвсем всички футболисти. Демба Ба подкани тези на турския отбор да спрат да играят. Пиер Уебо пък се обърна към Колтеску с думите: " Защо сподели негро, за какво сподели негро? ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР