УЕФА ще внедри тайни агенти сред българската публика на стадион

...
УЕФА ще внедри тайни агенти сред българската публика на стадион
Коментари Харесай

Тайни агенти на УЕФА ще следят публиката на мача с Англия за расистки изяви

УЕФА ще " внедри " секрети сътрудници измежду българската аудитория на стадион " Васил Левски " за мача на националите с Англия на 14 октомври, които ще наблюдават за расистки прояви на почитателите.

Трима представители на FARE (Football agains racism in Europe) ще се смесят с публиката и ще рапортуват само за викания на расистка основа. Те ще имат директна връзка с формалния делегат на УЕФА по казуса, който ще седи до дежурния пратеник на стадиона. При вписване на такива изяви незабавно ще бъде задействан тристепенния протокол на евроцентралата в такива случаи. Първата му стъпка е прекъсване на мача, последвано от предизвестие от представителя на стадиона. При идващ случай тимовете ще имат право да се приберат в съблекалнята и едвам при третия, мачът ще бъде преустановен.

Английските национали към този момент заплашиха, че няма да се съобразят с протокола, а при първа демонстрация на расизъм ще излязат от терена. Заради предходни сходни прегрешения на българската аудитория към този момент е в действие глоба, съгласно която 5000 места от стадиона ще бъдат затворени.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР