УЕФА ще се възползва от резерва си в размер на

...
УЕФА ще се възползва от резерва си в размер на
Коментари Харесай

УЕФА отделя 600 млн. евро за клубовете заради пандемията

УЕФА ще се възползва от запаса си в размер на 600 млн. евро, предоставяйки средствата на клубовете, наранени най-вече от пандемията. Президентът на централата Александър Чеферин съобщи, че тази сума няма да разклати ръководената от него конструкция.

Словенецът още веднъж акцентира, че страните, които са решили да прекратят шампионатите си и да разгласят служебни първенци, рискуват изваждане от европейските клубни шампионати.

Преди по-малко от седмица Белгия стана първата на Стария континент, в която сезонът бе преустановен и " Брюж " завоюва купата в локалната Юпилер лига.
" Брюж " е първият длъжностен първенец в Европа Белгийската лига приключи шампионата и коронова новия остарял отличник
Чеферин обаче изпадна в неловка обстановка след изявлението си пред немската телевизия ZDF. В него той съобщи, че финалът в Шампионската лига през този сезон би трябвало да се организира най-късно до 3 август.

Малко по-късно в уеб страницата на УЕФА излязоха с опровергаване на информацията. От централата са безапелационни, че съответни дати не са дискутирани и няма да се рискува здравето на хората, до момента в който няма разрешение от управляващите за осъществяване на мачове.
УЕФА предизвести: Прекратяването на шампионатите е безпричинно "Уверени сме, че футболът ще се завърне в идните месеци ", пишат от централата

Заради COVID-19 Шампионската лига, Лига Европа, както и всички интернационалните мачове под юрисдикцията на УЕФА бяха спрени до второ разпореждане . В момента приоритет на централата и нейния началник Александър Чеферин е обособените шампионати да се доиграят, защото вероятно отменяне на акцията би довело до големи финансови загуби за клубовете. Отлагането с година на Евро 2020 услесни пренареждането на футболния календар, само че всичко зависи от това по кое време ще бъде преодоляване болестта с ковид.

bTV приканва: останете си у дома!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР