УЕФА ще разследва Челси за расистки скандирания на мача с

...
УЕФА ще разследва Челси за расистки скандирания на мача с
Коментари Харесай

УЕФА ще разследва Челси за расистки скандирания на мача с Види

УЕФА ще проверява Челси за расистки викания на мача с Види
УЕФА разгласи, че ще проверява Челси за расистки викания по време на дуела с унгарския Види от груповата фаза на шампионата Лига Европа предходната седмица. Група последователи на,,сините “ са упрекнати в неуважително скандиране на ария за почитателите на Тотнъм, което съдържа анти-семитски език. През идващия месец ще станат ясни резултатите и възможните наказания за провинилите се последователи на лондончани.

,,УЕФА разгласи през днешния ден, че е упълномощила етичен и дисциплинарна контрольор да организира следствие по отношение на расистките произшествия, зародили по време на дуела от груповата фаза на шампионата Лига Европа сред Види и Челси, игран на 12 декември в Унгария. Информация по отношение на резултатите от следствието ще бъдат налични в средата на януари “, се споделя в изказване на УЕФА. Челси са изправени пред отчасти затваряне на стадиона като наказване, в случай че последователите бъдат приети за отговорни, съгласно правилника на УЕФА.

Точка 14 от дисциплинарните регулации на УЕФА гласи, че в случай че почитатели на тим демонстрират неуважително държание към човек или група от хора, в това число във връзка с цвят на кожата, раса, вяра или етнически генезис, тогава клубът, който е виновен, е осъден с най-малко отчасти затваряне на стадиона. Второ обвиняване ще значи, че даденият тим ще бъде заставен да играе на закрити порти.

Инцидентът в Будапеща се случи единствено дни, откакто четирима почитатели на Челси бяха за расистки викания по отношение на Рахийм Стърлинг. Лондонският клуб ще одобри вкъщи Лестър в идващия кръг от британската Висша лига в събота. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР