УЕФА разработва различни сценарии за прекрояване на футболния календар в

...
УЕФА разработва различни сценарии за прекрояване на футболния календар в
Коментари Харесай

УЕФА: Футбол през юни или сезонът ще е загубен

УЕФА създава разнообразни сюжети за прекрояване на футболния календар в Европа. Президентът на централата Александър Чеферин обаче призна, че сезонът ще бъде изгубен, в случай че шампионатите не се възобновят до края на юни.

" Това е трагичен миг. Най-важният фактор е здравето на хората и излизането от рецесията с ковид - съобщи той в изявление за италианското издание " Ла Република ". - Разбира се, спирането на футбола символизира прекъсването на Европа и света. Не знаем по кое време ще завърши тази пандемия, само че имаме плат А, В и даже С. В контакт сме с лигите и клубовете, създадохме работна група. Ще се наложи да изчакаме както всеки различен бранш ".

Идея: Висшата лига се завръща на 1 юни, идващият сезон стартира по проект Само 4 седмици пауза сред акциите
Чеферин разкри и какви са трите разновидността за възобновяване на шампионатите. " Можем да стартираме още веднъж в средата на май, в средата на юни и в края на юни. Ако не успеем, сезонът евентуално ще бъде изгубен. Има и предложение сезонът да завърши при започване на идващия, който да бъде отсрочен и да стартира малко по-късно. Ще забележим кои са най-хубавите решения за другите лиги и клубове.

Трудно е да си представим мачове пред празни трибуни, само че на този стадий не знаем дали изобщо ще подновим футбола. Мога да кажа, че не премислям финали на европейските клубни шампионати без фенове ".

Кметът на Бергамо: " Аталанта " - " Валенсия " беше биологична бомба Според Джорджо Гори футболната среща е причина за бързото разпространение на ковид
Двубоят на " Местая " сред " Аталанта " и " Валенсия " от 1/16-финалите в Лига Европа се игра пред празни трибуни, само че УЕФА понесе съществени рецензии поради решението си този мач въобще да се състои.

" По това време към момента се играеше футбол на всички места в Европа. Феновете, които се събраха пред стадиона, бяха под юрисдикцията на испанските управляващи. Получихме и идиотски обвинявания по отношение на първата среща в Милано. На 19 февруари никой не знаеше, че Ломбардия ще се трансформира в център на епидемията. Кои сме ние, с цел да вземаме сходни решения? В тази обстановка има виновни органи ".
Страната, която не спря футбола и лекува вируса с... трактори В Беларус чакат Лионел Меси и Кристиано Роналдо
На този стадий единствено едно състезание в Европа се организира по проект – това в Беларус. Футболът в България бе преустановен на 13 март, а при започване на тази седмица БФС и клубовете обсъждаха вероятно възобновяване на 1 или на 15 май . От Националния оперативния щаб дефинираха тези дати като нереалистични.

Европейското състезание, което бе планувано за лятото, ще се организира след година.
Официално: Отложиха европейското състезание с година Новината бе доказана от УЕФА
bTV приканва: останете си у дома!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР