УЕФА присъди служебна загуба на косовския клуб Дрита Гниляне във

...
УЕФА присъди служебна загуба на косовския клуб Дрита Гниляне във
Коментари Харесай

УЕФА присъди служебна загуба за отбор в Шампионската лига заради коронавирус

УЕФА присъди служебна загуба на косовския клуб Дрита Гниляне във финалния мач от предварителния кръг в Шампионската лига. Причината е позитивен тест за ковид на техен играч, открит тъкмо преди началото на мача със северноирландския Линфилд.

Един от футболистите на Дрита е дал позитивния тест навръх 7-и август и е бил изпратен в изолираност под карантина дружно с останалите футболисти, с които е бил в контакт. Ден преди мача е била извършена нова серия проби, като у още един състезател на косовския отбор е бил открит позитивен тест за COVID-19. Както е по разпоредбите на УЕФА, централата дружно с швейцарските здравни управляващи взеха решение да изпратят в изолираност целия тим на Дрита.

След това се е събрала Апелативната комисия на УЕФА и тя е взела решение да бъде присъдена служебна победа с 3:0 за ирландския тим. Иначе по стратегия мачът трябваше да се играе на 11-и август в Нион. Тъй като няма време по кое време да се изчака приключването на карантината, Линфилд минава служебно в идващия кръг и ще играе като посетител на полския гранд Легия Варшава.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР