УЕФА прати свой високопоставен служител с мисия в София -

...
УЕФА прати свой високопоставен служител с мисия в София -
Коментари Харесай

УЕФА праща човек в България, ще нищи има ли държавна намеса в БФС

УЕФА прати собствен почитан чиновник с задача в София - да разнищи въпроса има ли държавна интервенция в делата на футбола. Неговото идване съответствува и със съвещанието на Изпълкома на БФС, което е в четвъртък.

``
реклама

В същия ден у нас ще пристигна Тиери Фавр, който е началник на отдела за Развитие на националните асоциации, както и един от моторите на програмата " Хеттрик ", която доближава до всички европейски федерации. Швейцарецът е фигура с огромен опит в европейската футболна администрация, бе един от най-доверените хора на Мишел Платини при неговото ръководство в УЕФА. В четвъртък той ще има диалог с краткотрайно изпълняващия длъжността президент на БФС Михаил Касабов, с цел да се осведоми за процесите към българската федерация, написа Dir.bg.
 

Интересните въпроси за него са дали е имало интервенция от държавни органи при взимането на решенията за отдръпване на управлението на БФС, както и към водените следствия и полицейски акции в централата на футболната ни федерация.
 
УЕФА още преди две седмици пита с писмо футболния ни съюз по какъв начин се е стигнало до оставките в централата в София, които пристигнаха след злощастния мач с Англия през октомври. Тогава отдръпване разгласи целият Изпълком, отпред с президента Борислав Михайлов. Неговата оставка пристигна след директни апели от спортния министър Красен Кралев и премиера Бойко Борисов това да се случи.
 
В петък Фавр ще пътува от София дружно с българската делегация за Букурещ, където ще е жребият за груповата фаза на Евро 2020. Той познава чудесно хората в управлението на нашия футбол от години и точно по тази причина е определен от УЕФА да ревизира обстановката с оставките и неочакваните промени към играта у нас.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорум


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР