УЕФА позволи частично завръщане на феновете по стадионите в международни

...
УЕФА позволи частично завръщане на феновете по стадионите в международни
Коментари Харесай

БФС дава допълнителна информация за билетите за мача с Унгария

УЕФА разреши отчасти завръщане на почитателите по стадионите в интернационалните мачове със свое решение през вчерашния ден. Новината значи, че значимият полуфинален плейоф, в който българският народен тим посреща Унгария на 8 октомври, няма да се играе пред празни трибуни.

Българският футболен съюз ще разгласява спомагателна информация по-късно през днешния ден за методите за закупуване на билети, както и разпоредбите за посещаване на футболен дуел в изискванията на пандемията. В най-скоро време в продажба ще бъдат пуснати и билетите за идващия домашен конфликт на " лъвовете " - против Уелс на 14 октомври.

Новината е разследване от сполучливото осъществяване на финала за Суперкупата на Европа сред Байерн (Mюнхен) и Севиля в Будапеща на 24 септември и влиза в действие още от мачовете на националните тимове първоначално и средата на октомври.

До 30% от потенциала на оборудванията ще могат да бъдат заети от ентусиасти при изискване, че локалното законодателство на съответната страна разрешава наличието на аудитория на спортни мероприятия. Към момента обаче се не разрешава посещаване на дуели от страна на гостуващи почитатели.
Социалната отдалеченост и спазването на наложителните противоепидемични ограничения, в това число носенето на защитни маски, ще е наложително, като последователите следва прецизно да съблюдават отредените им места. " Решението е разумна първа стъпка към завръщането на публиката, като слагаме здравето на хората и локалните закони преди всичко. Макар COVID-19 да е общият ни зложелател, всяка страна го бори по друг метод, по тази причина и ние сме длъжни да се съобразим със съответните управляващи по места ", разяснява президентът на УЕФА Александър Чеферин.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР