УЕФА планира да завърши сезона в Шампионската лига и Лига

...
УЕФА планира да завърши сезона в Шампионската лига и Лига
Коментари Харесай

УЕФА планира да довърши Шампионска лига и Лига Европа в един град

УЕФА възнамерява да приключи сезона в Шампионската лига и Лига Европа, изигравайки всички кръгове от четвъртфиналите в единствено един град, съобщи президентът на Хетафе - Анхел Торес. Двата европейски клубни шампионата бяха прекратени наложително на осминафиналната фаза през март поради пандемията от ковид.

" Идеята на УЕФА е шампионатите в Лига Европа и Шампионската лига да бъдат възобновени от четвъртфиналите. Победителите би трябвало да бъдат избрани в един дуел, само че това към момента не е доказано ", разяснява Торес пред Cadena COPE. Очаква се решението да бъде взето на 17 юни, когато има среща на Изпълнителния комитет на европейската футболна централа. Обикновено спечелилите от елиминациите в евротурнирите се дефинират в два мача.

" Създадена е специфична работна група с присъединяване на представители от лиги и клубове, които да проучат вариантите. Те биха разрешили завършването на сегашния сезон. Разглеждат се разнообразни разновидности и на този стадий не са взети дефинитивни решения ", обявиха от УЕФА. Някои от осминафиналните дуели от Лига Европа и Шампионската лига бяха отсрочени и също би трябвало да бъдат изиграни след насилствената пауза поради пандемията от ковид.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР