УЕФА планира да въведе влизащи и изпадащи отбори, както и

...
УЕФА планира да въведе влизащи и изпадащи отбори, както и
Коментари Харесай

УЕФА кляка пред големите и въвежда формат с влизащи и изпадащи отбори в Шампионската лига

УЕФА възнамерява да вкара влизащи и изпадащи тимове, както и места за още отбори в Шампионската лига, е част от визията за промени в европейските клубни шампионати. Президентът на организацията на Европейските футболни лиги (ЕФЛ) Ларс-Кристер Олсон съобщи, че хора от висшите етажи на УЕФА са предложили концепцията на среща през днешния ден. Въпросните промени са част от дълготраен план за промяна на формата и разпределението на наградния фонд, като резултатът би трябвало да бъде забележим от 2024-а година.

Организацията на Лигите е имала взаимни диалози и работи дружно с Европейската клубна асоциация, с цел да имат концепциите им по-голяма тежест пред УЕФА. Олсон посочи, че една от коментираните тематики е въвеждането на влизащи и изпадащи тимове в трите европейски клубни шампионата (Шампионска лига, Лига Европа и бъдещата Лига Европа 2). Как тъкмо ще бъдет образувани съответно тези оферти ще стане ясно най-рано на 17-и май, когато 55-те футболни федерации от Европа се събират на постоянен конгрес в Будареща. Поради тази причина норвежецът отхвърли да влезе в елементи, само че добави, че ще има шансове за повече тимове във всяко едно съревнование.

Предполага се, че самото влизане и изпадане може да става въз основата на резултатите в Европа, само че също по този начин и въз основата на представянето в локалното състезание, като зависи и какъв брой е мощно самото локално състезание.

" Ако все още 80 тима вземат участие в груповата фаза на всеки клубен шампионат, то към 2021-а година те ще бъдат 96, допуска Андреа Аниели- президент на Ювентус и на Европейската клубна асоциация.

" Когато правиш нова система на континентален шампионат и взимаш детайли от локалните шампионати, би трябвало да се съобразиш с всички характерности и особености, допуска Олсон.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР