УЕФА отне от Русия финала в Шампионската лига. По програма

...
УЕФА отне от Русия финала в Шампионската лига. По програма
Коментари Харесай

УЕФА отне от Русия финала в Шампионската лига

УЕФА лиши от Русия финала в Шампионската лига. По стратегия огромният мач, в който се дефинира спечелилият в шампионата, трябваше да е на 28 май на стадион " Газпром Арена " в Санкт Петербург. Вместо това дуелът ще се организира на " Стад дьо Франс " в Париж. Решението идва ден след началото на военните дейности в Украйна. То е взето след изключително съвещание на изпълнителния комитет на организацията, която беше под мощен напън да реалокира мача от Русия.
Така за трета поредна година УЕФА сменя в хода на сезона мястото на финала. В предходните два случая повода беше пандемията.
Освен това УЕФА разгласи, че " до второ разпореждане " украинските и съветските национални и клубни тимове ще играят домакинските си мачове на неутрални игрища.
Спартак (Москва) продължава присъединяване си в Лига Европа, а след месец националният тим на Русия има значимо присъединяване в плейофите за международното. Футболната федерация на Украйна към този момент прикани УЕФА и ФИФА да извадят всички съветски тимове от интернационалните шампионати.
Полша, Чехия и Швеция, които са в плейофния шампионат дружно с Русия, оповестиха, че отхвърлят да пътуват до Москва за дуелите.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР