УЕФА отмени мача от Лигата на Нациите между Швейцария и

...
УЕФА отмени мача от Лигата на Нациите между Швейцария и
Коментари Харесай

Абсурд: властите в Швейцария не пуснаха Украйна да играе и с това спечелиха служебна победа

УЕФА анулира мача от Лигата на Нациите сред Швейцария и Украйна, който трябваше да се играе на 17-и ноември, само че това не се случи единствено поради пик на инфектирани с ковид в тима, воден от Андрий Шевченко.

Решението на УЕФА е служебна загуба за украинците, които по този метод изпадат в Лига В по извънредно чудноват метод. Украинците преди този мач имаха 6 точки от две победи - над Испания и Швейцария (2:1). Швейцарците бяха с три от три равенства. Присъдената служебна победа с 3:0 изравнява точките, само че дава преимущество в директните дуели за "кръстоносците ".

До този процес се стигна, откакто управляващите в кантона Люцерн не позволиха на Украйна да излезе на терена, защото имаше двуцифрен брой инфектирани играчи. Въпреки това, самите украинци имаха разполагаем 15 здрави футболисти и бяха подготвени да вземат решение разногласието на терена. Апелативната комисия на УЕФА прегледа случая в онлайн-режим и излезе с решение.

"На Националния тим на Украйна е присъдено техническо проваляне с 0:3, локалната Асоциация по футбол (УАФ) е известена. Украинската футболна асоциация може да апелира това решение в Арбитражния съд по спорта (КАС) в Лозана ", се споделя в мнението от Нион.

Генералният секретар на УАФ Юрий Записоцки към този момент удостовери, че това ще се случи: "След като получихме в резолюционна част решението на Апелативната комисия на УЕФА, УАФ декларира своето изрично противоречие с него и своето твърдо желание да го апелира пред Арбитражния съд в Лозана. Единствено чакаме през днешния ден или на следващия ден да получим цялостния текст на това решение с мотивационната му част ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР