УЕФА отложи всички мачове на националните отбори, планирани за юни,

...
УЕФА отложи всички мачове на националните отбори, планирани за юни,
Коментари Харесай

УЕФА отложи отново плейофа България – Унгария

УЕФА отсрочи всички мачове на националните тимове, планувани за юни, в това число и плейофа за Евро 2021 сред България и Унгария. Мачът трябваше да се играе през март, а по-късно бе отсрочен за 4 юни поради пандемията от ковид, поради която и европейското състезание бе преместено за идната година. Днес, след конферентен разговор с представители на националните федерации, от УЕФА оповестиха, че всички мачове на национални тимове се отсрочват още веднъж, като към момента не е ясно по кое време ще се играят.

При триумф против Унгария, националите ни ще играят на 9 юни с спечелилия от Норвегия - Румъния. Преди няколко дни и.д. президент на БФС Михаил Касабов съобщи, че конгресът на футболния съюз, който би трябвало да се организира на 7 юни, зависи и от баражите за европейското и ще бъде отсрочен, в случай че мачовете са през юни.

УЕФА заяви още, че европейските клубни шампионати остават прекъснати до второ разпореждане. И Шампионската лига, и Лига Европа към момента са във фаза 1/8-финали, само че мачовете бяха спрени поради пандемията. По-рано през днешния ден се появиха разнообразни разновидности за довеждане докрай и на двата шампионата. Според " Индипендънт " УЕФА разисква концепцията всички мачове от Шампионската лига, в това число и финалът, да се играят пред празни трибуни. " Дейли Мейл " пък твърди, че има вид мачовете от шампионатите да се играят през юли и август. В УЕФА държат да се довършат сезоните в националните шампионати, макар че това може да забави началото на идващия сезон за всички шампионати.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР